Grillben készült | Könnyű
Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
- egy nagy tál,
- kés,
- citrus reszelő,
- pizzakő,
- szilikonos sütőpapír
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 réteslap,
- olvasztott vaj a lapok kenéséhez,
- 40 g zsemlemorzsa
A töltelékhez:
- 50 g aszalt füge, vagy datolya
- 50 g kókuszreszelék,
- 1 evőkanál citromlé,
- 1 banán karikákra vágva,
- 100 g eper kis kockákra vágva,
- 100 g mangó felkockázva,
- 2 érett szilva kis kockákra vágva,
- 1 kezeletlen narancs reszelt héja és a filézett gyümölcshús,
- 60 g barna cukor,
- 2 savanykás alma hámozva, magozva, kockákra vágva
Díszítéshez:
- 40 g kókuszpehely,
- 4 gömb eper fagyi,
- porcukor
Elkészítés:
- A grillsütőt indirekt grillezésre rendezzük be, és a pizzakővel együtt fűtsük fel 180-200 fokra.
- A réteslapokat egyenként vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal, helyezzük egymásra, majd a legfelsőt szórjuk meg zsemlemorzsával is.
- A töltelékhez aprítsuk fel az aszalt gyümölcsöt, majd keverjük össze a többi aprított gyümölccsel, a citromlével és a barna cukorral.
- A tölteléket halmozzuk a réteslap egyik szélére és óvatosan tekerjük fel a rétest.
- A maradék olvasztott vajjal kenjük meg a tészta tetejét is.
- Tegyük a rétest az előmelegített pizzakőre és süssük 20 perc alatt szép aranybarnára.
- Az utolsó 5 percben szórjuk rá a kókuszpelyhet.
- Ha megsült tegyük rácsra és hagyjuk kihűlni.
- Langyosan vagy hidegen porcukorral meghintve egy gömb eper fagyival tálaljuk