Szivárványos palacsintatorta
fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: Könnyű| Ár: átlagos
Elkészítési idő: 40 perc | 12 adag
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás
- 4 dl tej
- 2 dl szódavíz
- 5.5 dkg vaj
- 1 csom vaníliás cukor
- ételfestékek
- 1 ek cukor
- 1 csip só
- 0.5 dl olaj
A krémhez:
- 2.5 dl tejszínhab
- 25 dkg Mascarpone
- 5 dkg cukor
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
- A szivárványos palacsintatorta elkészítéséhez a tojást jól kikeverjük a cukorral és a vaníliá cukorral, hozzáöntjük a tejet, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet és a sót. Több részletben hozzáadjuk a szódát, végül az olvasztott vajat is belekeverjük.
- A masszát csomómentesre keverjük, majd 5 részre osztjuk, és az adagokhoz hozzáadjuk az ételszínezékeket.
- Egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, majd a hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
- A töltelékhez a tejszínhabot és a mascarponét kemény habbá verjük a cukorral és a vaníliakivonattal. Végül megkenjük vele a kihűlt palacsintákat, és egymásra pakoljuk a tésztákat.
- A palacsintatortát ezután legalább két órára hűtőbe tesszük, majd tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Videó:
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/szivarvanyos-palacsintatorta-video.recept/
Forrás: https://www.mindmegette.hu