Friss gyümölcsös pite
fotó: Vidék Íze
Piték és tarte-ok | Elkészítése könnyű | Előkészítési idő: 150 perc
Eszközök
- késes betétű robotgép,
- 26 cm-es kivehető aljú tarte forma,
- kézi robotgép,
- kanál,
- spatula,
- folpack
Hozzávalók:
A keksz réteghez:
- 44 db teakeksz,
- 110 g olvasztott vaj,
A töltelékhez:
- 250 g krémsajt,
- 100 g kristálycukor,
- 350 g habtejszín,
- 2 citrom leve,
A díszítéshez:
- 2 db klementin hámozva szeletelve,
- 1 db kivi hámozva, szeletelve,
- 4 db eper szeletelve,
- pár szem málna vagy áfonya,
- Ehető virágok
- Egy késes betétű aprítógépben daráljuk meg a kekszet, adjuk hozzá az olvasztott vajat és keverjük össze.
- Készítsünk elő 26 cm-es, lehetőleg kivehető aljú tarte formát, és nyomkodjuk bele a kekszmasszát úgy, hogy a forma oldalán is legyen egy pereme. Tegyük fél órára hűtőbe, hogy megszilárduljon.
- A töltelékhez a krémsajtot habosítsuk ki a cukorral kézi robotgéppel, majd lassú fokozatra állítva folyamatosan adagoljuk hozzá a jéghideg tejszínt, és ezzel is habosítsuk tovább. Végül keverjük bele a citromlevet is.
- Osszlassuk szét a tortaformában lévő keksz alapokon, majd fedjük le folpackkal és legalább négy órára tegyük hűtőbe.
- Ha letelt a pihentetés, vegyük ki a tortát a formákból, és díszítsük a szeletelt gyümölcsökkel, ehető virágokkal, majd tálalhatjuk is.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2023. júniusi számában
fotó: Nagy András Péter/
Forrás és fotó: Vidék íze