Medvehagymás hajtovány
fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: nehéz | Ár: átlagos | Elkészítési idő: — | 4 adag
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finom liszt
- 1.5 tk só
- 5 dkg friss élesztő
- 1 db tojás
- 0.5 dl étolaj
- 3 dl tej
A töltelékhez:
- 1 n. csok medvehagyma
- 30 dkg natúr tömlős sajt
- só
A tetejére:
- 1 db tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- szezámmag
Kiváló sörkorcsolya, mesésen finom sós aprósütemény a medvehagymás hajtovány. Ha vendégek jönnek, mindenképp készítsd el, de tévé előtti nasinak vagy gulyásleves mellé kísérőnek is tökéletes.
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit robotgépben alaposan kidagasztjuk, kilisztezett kelesztőtálba tesszük, és szobahőmérsékleten, letakarva hagyjuk duplájára kelni.
- A medvehagymát apróra vágjuk, és összekeverjük a sajtkrémmel. Ha nem találjuk elég sósnak, ízesítjük még sóval.
- Két nagy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
- Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és letakarva hagyjuk újabb 15 percet pihenni.
- A tésztagombócokat egyenként 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és megkenjük a medvehagymás sajtkrémmel. Szorosan feltekerjük, mint a bejglit, és 3-4 cm-es trapéz alakú tekercsekre vágjuk, majd az előkészített tepsikre rakosgatjuk őket.
- A tepsin lévő tésztatekercseket letakarva hagyjuk még fél óráig kelni.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A megkelt hajtoványokat megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal és szezámmaggal.
- Az előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket.
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/medvehagymas-hajtovany.recept/
Forrás: https://www.mindmegette.hu