fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: nehéz | Ár: költséges | Elkészítési idő: 90 perc | 6 adag
Hozzávalók:
A tésztához:
- 7 db tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 15 ek víz
- 2 ek étolaj
- 20 dkg finom liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 csom sütőpor
- 1 csip só
A krémhez:
- 2 csom vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 7 db tojásfehérje
- 10 ek cukor
- 2 cl tojáslikőr
A tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 3 ek porcukor
- 1 csom habfixáló
- reszelt csokoládé
Egy klasszikus sütemény megbolondítva! Az amerikai krémes a tojáslikőrtől lesz igazán mennyei, húsvétra tökéletes édesség. Videón mutatom a tojáslikőrös amerikai krémes receptjét.
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
- A tojássárgájákat habosra keverjük 15 ek. vízzel, a cukorral és az olajjal.
- A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót összekeverjük egy másik tálban, majd a tojássárgájás masszába szitáljuk.
- A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk.
- A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a forró pudingba. Hozzáadjuk a tojáslikőrt is.
- A krémet még melegen a sütőből kivett kakaós piskóta tetejére kenjük, és a tésztát visszatesszük 10 percre a 180 fokos sütőbe.
- A kisült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a kihűlt pudingos sütemény tetejére kenjük. Reszelt csokoládét szórunk a tetejére.
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/tojaslikoros-amerikai-kremes.recept/
Megosztás: