Őszibarackos-áfonyás cobbler

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: rafinált | Ár: megfizethető | Elkészítési idő: 45 perc | 4 adag

Hozzávalók:

  • 4.5 dkg vaj
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 18 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2.4 dl tej
  • 11 dkg cukor
  • 1 db vaníliarúd kikapart magjai
  • 3 db őszibarack
  • 25 dkg áfonya

Az őszibarackos-áfonyás cobbler igazi nyári desszert, amit grillsütőben is el lehet készíteni. Mennyei gyümölcsös sütemény.

Elkészítés:

  1. Az őszibarackos-áfonyás cobbler elkészítéséhez a grillt indirekt zónára rendezzük be és 180-200 fokra hevítjük.
  2. Amíg a sütő melegszik, egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral, valamint a kikapart vaníliamagokkal. Hozzáadjuk az olívaolajat és a tejet, majd addig kevergetjük, míg egy sima, csomómentes masszát kapunk.
  3. A vajat – a grillben – egy kerámia vagy öntöttvas sütőformában felolvasztjuk, és szép egyenletesen ráöntjük a tésztamasszát.
  4. A gyümölcsöket lazán elrendezzük a sütőtálban, majd a grillben 35-45 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  5. Legalább 15 percig hagyjuk kihűlni és melegen tálaljuk.

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/oszibarackos-afonyas-cobbler

Megosztás: