fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: rafinált | Ár: megfizethető | Elkészítési idő: 45 perc | 4 adag
Hozzávalók:
- 4.5 dkg vaj
- 4 evőkanál olívaolaj
- 18 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 2.4 dl tej
- 11 dkg cukor
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
- 3 db őszibarack
- 25 dkg áfonya
Az őszibarackos-áfonyás cobbler igazi nyári desszert, amit grillsütőben is el lehet készíteni. Mennyei gyümölcsös sütemény.
Elkészítés:
- Az őszibarackos-áfonyás cobbler elkészítéséhez a grillt indirekt zónára rendezzük be és 180-200 fokra hevítjük.
- Amíg a sütő melegszik, egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral, valamint a kikapart vaníliamagokkal. Hozzáadjuk az olívaolajat és a tejet, majd addig kevergetjük, míg egy sima, csomómentes masszát kapunk.
- A vajat – a grillben – egy kerámia vagy öntöttvas sütőformában felolvasztjuk, és szép egyenletesen ráöntjük a tésztamasszát.
- A gyümölcsöket lazán elrendezzük a sütőtálban, majd a grillben 35-45 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
- Legalább 15 percig hagyjuk kihűlni és melegen tálaljuk.
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/oszibarackos-afonyas-cobbler
Megosztás: