Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
késes betétű robotgép,
folpack,
nyújtófa,
tetszés szerinti kekszformák,
esetleg sütipecsét
sütőpapír,
tepsi
Hozzávalók:
Hozzávalók az alapkekszhez:
230 g liszt,
140 g hideg vaj,
90 g porcukor,
2 tojássárgája,
csipet só,
1 rúd vanília kikapargatott magjai,
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sóval, majd gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze a vajjal (a legjobb késes aprítóval csinálni). Ezután a vaníliamagokat és a tojássárgáját is adjuk hozzá, és gyors mozdulatokkal állítsuk össze a tésztát. Csak ekkor tegyük bele a porcukrot, mert ez a titka, így lesz omlós és nagyon finom a keksz.
Kb 10 percig pihentessük hűtőben, majd nyújtsuk 4-5 mm vastagra és szúrjuk ki tetszés szerint formával.
Süssük sütőpapíros tepsin 180 fokon 8-12 perc alatt készre (a sütési idő függ a kekszek mértétől). Akkor jó, ha még szép világos, csak éppenhogy a széle kezd el aranybarna kontúrt kapni.