Grillben készült | Könnyű
Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc
Eszközök
- két nagyobb tál,
- kézi robotgép,
- fakanál,
- szilikon spatula,
- mozsár
- 26 cm-es tarte forma,
Hozzávalókhoz:
A feltéthez:
- 6 szelet friss ananász,
- fél kávéskanál rózsabors,
- 30 g vaj,
- 100 g nádcukor,
- 50 ml tejszín,
A tésztához:
- 125 g vaj,
- 165 g cukor,
- 2 tojás (L-es)
- 160 g finomliszt,
- 10 g sütőpor,
- 1 csipet só,
- negyed teáskanál szódabikarbóna,
- 140 ml joghurt/aludtej,
- 1 marék friss tárkony,
Elkészítés:
A grillt 180 fokra, direkt és indirekt sütésre készítjük elő
- Az ananászkarikákat a grill direkt oldalán 5 percig sütjük, hogy grillcsíkok legyenek rajtuk, majd félre tesszük.
- A rózsaborsot mozsárban összetörjük.
- A vajat és a cukrot a tejszínnel és a tört rózsaborssal egy kerek tarte formában a grill direkt zónáján karamellizáljuk, majd az ananászkarikákat elrendezzük rajta.
- A tésztához a cukrot és a vajat simára keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadva tovább keverjük.
- A száraz hozzávalókat is belekeverjük a tojásos masszába,
- Végül hozzáadjuk a joghurtot/aludttejet, és az apróra vágott friss tárkonyt. Az egészet egy sima tésztává keverjük.
- A tésztát a karamelles ananászon elosztjuk, majd a formát az indirekt zónába tesszük. A grillsütőt lezárjuk és 40 perc alatt aranybarnára sütjük a tortát.
- A tortát rácsra téve 10 percig hűlni hagyjuk, majd kifordítjuk egy tányérra.
lépésről – lépésre: