A legfinomabb csokitorta

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: Nehéz | Ár: átlagos

Elkészítési idő:  90 perc | 8 adag

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt

A csokoládés töltelékhez:

  • 5 dl tej
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 12.5 dkg cukor
  • 1.25 dl tejszínű
  • 12.5 dkg étcsokoládé
  • 1 mk csilipor
  • 25 dkg Mascarpone
  • 15 dkg vaj

Elkészítés:

  1. A piskóta elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy 24 cm átmérőjű sütőkarika alját becsomagoljuk sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojások sárgáját kézi robotgéppel habosra keverjük. A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk egy szilikon spatulával. Apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük az átszitált lisztet.
  3. A spatulával a sütőkarikába szedjük, és a tésztát felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. Ezután 160 fokon alsó-felső sütésen 40 perc alatt készre sütjük.
  4. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a főzött krém alapját. Az étkezési keményítőt egy kevés tejjel simára keverjük. A tej másik felét a cukorral felforraljuk. Ha felforrt a tej, hozzáadjuk a keményítős keveréket, és egy kicsit mérsékeljük a hőfokot. Majd folyamatosan kevergetve kb. 5 perc alatt puding sűrűségűre főzzük a krémet.
  5. Ha teljesen sima a krém, levesszük a tűzről és szobahőmérsékletűre hűtjük.
  6. A csoki ganache elkészítéséhez a tejszínt felforraljuk, ráöntjük a feldarabolt csokoládét, simára keverjük és egy kevés csilivel ízesítjük. Ezt is szobahőmérsékletűre hűtjük, majd a főzött krémhez keverjük a mascarponéval és a vajjal együtt, és egy robotgéppel kihabosítjuk.
  7. Ha megsült a piskóta, kivesszük a sütőből, és egyből a sütőpapírral bélelt forró tepsire borítjuk fejjel lefelé. Ha teljesen kihűlt, kivágjuk a piskótát a karikából, és 3 lapra vágjuk.
  8. A kihűlt piskótalapokat betöltjük a krémmel: az első lapot megkenjük a krém harmadával, majd rátesszük a második lapot. Azt szintén megkenjük a krém harmadával, majd rátesszük a harmadik tortalapot. Végül a tortát bevonjuk a maradék krémmel.

Tipp: Díszítéshez félrerakhatunk egy kevés krémet, és habzsákba töltve dekorálhatjuk vele a tortát.

 

 

Videó:

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/a-legfinomabb-csokitorta.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu