A legfinomabb csokitorta
fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: Nehéz | Ár: átlagos
Elkészítési idő: 90 perc | 8 adag
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
A csokoládés töltelékhez:
- 5 dl tej
- 7 dkg étkezési keményítő
- 12.5 dkg cukor
- 1.25 dl tejszínű
- 12.5 dkg étcsokoládé
- 1 mk csilipor
- 25 dkg Mascarpone
- 15 dkg vaj
Elkészítés:
- A piskóta elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy 24 cm átmérőjű sütőkarika alját becsomagoljuk sütőpapírral.
- A tojásokat szétválasztjuk, és a tojások sárgáját kézi robotgéppel habosra keverjük. A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk egy szilikon spatulával. Apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük az átszitált lisztet.
- A spatulával a sütőkarikába szedjük, és a tésztát felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. Ezután 160 fokon alsó-felső sütésen 40 perc alatt készre sütjük.
- Amíg sül a piskóta, elkészítjük a főzött krém alapját. Az étkezési keményítőt egy kevés tejjel simára keverjük. A tej másik felét a cukorral felforraljuk. Ha felforrt a tej, hozzáadjuk a keményítős keveréket, és egy kicsit mérsékeljük a hőfokot. Majd folyamatosan kevergetve kb. 5 perc alatt puding sűrűségűre főzzük a krémet.
- Ha teljesen sima a krém, levesszük a tűzről és szobahőmérsékletűre hűtjük.
- A csoki ganache elkészítéséhez a tejszínt felforraljuk, ráöntjük a feldarabolt csokoládét, simára keverjük és egy kevés csilivel ízesítjük. Ezt is szobahőmérsékletűre hűtjük, majd a főzött krémhez keverjük a mascarponéval és a vajjal együtt, és egy robotgéppel kihabosítjuk.
- Ha megsült a piskóta, kivesszük a sütőből, és egyből a sütőpapírral bélelt forró tepsire borítjuk fejjel lefelé. Ha teljesen kihűlt, kivágjuk a piskótát a karikából, és 3 lapra vágjuk.
- A kihűlt piskótalapokat betöltjük a krémmel: az első lapot megkenjük a krém harmadával, majd rátesszük a második lapot. Azt szintén megkenjük a krém harmadával, majd rátesszük a harmadik tortalapot. Végül a tortát bevonjuk a maradék krémmel.
Tipp: Díszítéshez félrerakhatunk egy kevés krémet, és habzsákba töltve dekorálhatjuk vele a tortát.
Videó:
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/a-legfinomabb-csokitorta.recept/
Forrás: https://www.mindmegette.hu