Áfonyás clafoutis

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: egyszerű | Ár: megfizethető| Elkészítési idő: 60 perc | 6 adag

Hozzávalók:

  • 500 g friss áfonya
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2.5 dl tej
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 13 dkg finomliszt
  • 1 csip só
  • porcukor a tetejére

Az áfonyás clafoutis a nyár slágere is lehet, ugyanis végtelenül egyszerű elkészíteni. Ez a francia sütemény egy tejpite, melybe rengeteg áfonya kerül, így aki a gyümölcsös desszerteket szereti, az ezt is imádni fogja. Farkasinszki Ildikó a Sütisuliban bemutatja, hogyan készül az áfonyás clafoutis.

Elkészítés:

  1. A piteformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az áfonyát a kivajazott formába öntjük, és egyenletesen elrendezzük.
  3. A tésztához a tojásokat egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliakivonatot, majd kézi robotgéppel kihabosítjuk.
  4. A cukros tojáshoz adjuk a tejet és az olvasztott vajat, majd ezekkel is alaposan elkeverjük.
  5. A lisztet összekeverjük a sóval, és ez is mehet a tejes-tojásos keverékbe.
  6. A masszát óvatosan a formában lévő áfonyaszemekre öntjük, és a piteformát az előmelegített sütőbe toljuk. 50-55 perc alatt süssük szép aranybarnára.
  7. A kisült clafoutis-t hagyjuk 20-25 percig hűlni, majd megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/afonyas-clafoutis.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu