Áfonyás clafoutis
fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: egyszerű | Ár: megfizethető| Elkészítési idő: 60 perc | 6 adag
Hozzávalók:
- 500 g friss áfonya
- 4 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 2.5 dl tej
- 6 dkg olvasztott vaj
- 13 dkg finomliszt
- 1 csip só
- porcukor a tetejére
Az áfonyás clafoutis a nyár slágere is lehet, ugyanis végtelenül egyszerű elkészíteni. Ez a francia sütemény egy tejpite, melybe rengeteg áfonya kerül, így aki a gyümölcsös desszerteket szereti, az ezt is imádni fogja. Farkasinszki Ildikó a Sütisuliban bemutatja, hogyan készül az áfonyás clafoutis.
Elkészítés:
- A piteformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Az áfonyát a kivajazott formába öntjük, és egyenletesen elrendezzük.
- A tésztához a tojásokat egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliakivonatot, majd kézi robotgéppel kihabosítjuk.
- A cukros tojáshoz adjuk a tejet és az olvasztott vajat, majd ezekkel is alaposan elkeverjük.
- A lisztet összekeverjük a sóval, és ez is mehet a tejes-tojásos keverékbe.
- A masszát óvatosan a formában lévő áfonyaszemekre öntjük, és a piteformát az előmelegített sütőbe toljuk. 50-55 perc alatt süssük szép aranybarnára.
- A kisült clafoutis-t hagyjuk 20-25 percig hűlni, majd megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/afonyas-clafoutis.recept/
Forrás: https://www.mindmegette.hu