Ananászos gyümölcsrizs bulgurból

fotó: Vidék Íze

Pohárkrémek | Könnyű

Előkészítési idő: 30 perc | Sütési idő: nincs

Eszközök

  • kis láboska,
  • citrusreszelő,
  • szilikon spatula,
  • kés,
  • 4 öblös üveg pohár

 

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 80 g bulgur,
  • 3 dl kókusztej,
  • 100 g kókuszreszelék,
  • 150 g natúr joghurt,
  • 4 evőkanál méz,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 150 g friss vagy konzerv ananász,
  • egy csipet só,
  • citromfű levelek a díszítéshez.

Ananászos gyümölcsrizs bulgurbólElkészítés:

  1. A bulgurt 3 dl vízben tegyük fel főni, majd ha azt magába szívta, öntsük hozzá a kókusztejet, as szórjuk bele a citrom reszelt héját, és egy csipet sót. Főzzük puhára.
  2. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a mézet, forraljuk össze, és keverjük össze a joghurtba.
  3. Az ananászt vágjuk apró kockákra, és keverjük bele a kihűlt kókusztejes bulgurba.
  4. Citromfűlevelekkel díszítve tálaljuk.

/Megjelent a Vidék Íze magazin 2022. márciusi számában
fotó: Nagy András Péter/

Forrás és fotó: Vidék íze