Grillben készült | Könnyű
Előkészítési idő: 15-30 perc
Elkészítési idő: Indirekt grill 230 fok, 15 perc
Eszközök
- egy kisebb lábas,
- kenőecset,
- nyújtófa,
- tepsi,
- sütőpapír,
- egy kb 8 cm átmérőjű pohár,
- nyújtófa,
- egy kisebb szűrő
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 30 g vaj,
- 1 evőkanál méz,
- 1 doboz ananász konzerv
- 250 g leveles tészta (lehet mirelit is),
- 2 evőkanál porcukor,
- ½ teáskanál őrölt fahéj,
- 2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendió,
- kevés liszt a tészta nyújtásához.
Elkészítés:
- A grillsütőtt indirekt sütésre készítjük elő és 230 fokra fűtjük fel.
- Sütőpapírt terítünk egy akkora tepsire ami befér a sütőbe.
- Egy kicsi lábasban folyósra melegítjük a vajat. és belekeverjük a mézet.
- A leveles tésztát a lisztezett munkafelületen nagyon vékonyra (1-2 mm) nyújtjuk, majd a megmosott, lisztbe mártott ananászkonzerves doboz segítségével korongokat vágunk ki belőle. Fogunk a konzervdoboz átmérőjénél valamivel kisebb poharat és kissé rányomjuk a kivágott tészta körökre, így egy kis peremet képezve rajtuk. A tésztakorongokat imitt-amott megszurkáljuk villával vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne púposodjanak fel.
- A lepénykéket rárakjuk a sütőpapíros tepsire és a lecsepegtetett ananászkarikákból mindegyikre ráteszek egyet.
- Az ananászok tetejét megkenem a mézes vajjal és már mehetnek is a forró sütőbe. Gyorsan lecsukjuk a sütő tetejét és 15 perc alatt szép arany színűre sütjük a lepénykéket.
- Amíg sülnek a porcukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal és a reszelt szerecsendióval, majd még forrón megszórom vele a kisült süteményeket.
Nagyon finom!
Megosztás: