A grillsütőtt indirekt sütésre készítjük elő és 230 fokra fűtjük fel.
Sütőpapírt terítünk egy akkora tepsire ami befér a sütőbe.
Egy kicsi lábasban folyósra melegítjük a vajat. és belekeverjük a mézet.
A leveles tésztát a lisztezett munkafelületen nagyon vékonyra (1-2 mm) nyújtjuk, majd a megmosott, lisztbe mártott ananászkonzerves doboz segítségével korongokat vágunk ki belőle. Fogunk a konzervdoboz átmérőjénél valamivel kisebb poharat és kissé rányomjuk a kivágott tészta körökre, így egy kis peremet képezve rajtuk. A tésztakorongokat imitt-amott megszurkáljuk villával vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne púposodjanak fel.
A lepénykéket rárakjuk a sütőpapíros tepsire és a lecsepegtetett ananászkarikákból mindegyikre ráteszek egyet.
Az ananászok tetejét megkenem a mézes vajjal és már mehetnek is a forró sütőbe. Gyorsan lecsukjuk a sütő tetejét és 15 perc alatt szép arany színűre sütjük a lepénykéket.
Amíg sülnek a porcukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal és a reszelt szerecsendióval, majd még forrón megszórom vele a kisült süteményeket.