Ananászos lepénykék

Grillben készült | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc

Elkészítési idő: Indirekt grill 230 fok, 15 perc

Eszközök

  • egy kisebb lábas,
  • kenőecset,
  • nyújtófa,
  • tepsi,
  • sütőpapír,
  • egy kb 8 cm átmérőjű pohár,
  • nyújtófa,
  • egy kisebb szűrő

 

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 30 g vaj,
  • 1 evőkanál méz,
  • 1 doboz ananász konzerv
  • 250 g leveles tészta (lehet mirelit is),
  • 2 evőkanál porcukor,
  • ½ teáskanál őrölt fahéj,
  • 2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendió,
  • kevés liszt a tészta nyújtásához.

Elkészítés:

  1. A grillsütőtt indirekt sütésre készítjük elő és 230 fokra fűtjük fel.
  2. Sütőpapírt terítünk egy akkora tepsire ami befér a sütőbe.
  3. Egy kicsi lábasban folyósra melegítjük a vajat. és belekeverjük a mézet.
  4. A leveles tésztát a lisztezett munkafelületen nagyon vékonyra (1-2 mm) nyújtjuk, majd a megmosott, lisztbe mártott ananászkonzerves doboz segítségével korongokat vágunk ki belőle. Fogunk a konzervdoboz átmérőjénél valamivel kisebb poharat és kissé rányomjuk a kivágott tészta körökre, így egy kis peremet képezve rajtuk. A tésztakorongokat imitt-amott megszurkáljuk villával vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne púposodjanak fel.
  5. A lepénykéket rárakjuk a sütőpapíros tepsire és a lecsepegtetett ananászkarikákból mindegyikre ráteszek egyet.
  6. Az ananászok tetejét megkenem a mézes vajjal és már mehetnek is a forró sütőbe. Gyorsan lecsukjuk a sütő tetejét és 15 perc alatt szép arany színűre sütjük a lepénykéket.
  7. Amíg sülnek a porcukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal és a reszelt szerecsendióval, majd még forrón megszórom vele a kisült süteményeket.

Nagyon finom!

Megosztás: