Angyaltorta kókusszal és őszibarackkal

fotó: Vidék Íze

Kevert tészták | Elkészítése közepesen nehéz

Előkészítési idő: 1 óra | Elkészítési idő: 35 perc

Eszközök

  • lyukas közepű kuglóf forma,
  • keverőtálak,
  • szilikon spatula,
  • kézi robotgép,
  • habzsák,
  • csillag csővéggel,
  • citrus facsaró,
  • citrus reszelő,
  • serpenyő

 

Hozzávalók 8 szelethez:

A tésztához:

  • 60 g liszt,
  • 20 g élesztő,
  • 160 g cukor,
  • 8 tojásfehérje
  • 1 teáskanál citromlé

A kókuszos tejszínhez:

  • 180 g hideg tejszín,
  • 30 g nagyon hideg mascarpone,
  • 40 g porcukor,
  • 50 g kókuszreszelék,

A díszítéshez:

  • 1 érett őszibarack,
  • 1 bio zöldcitrom,
  • 1 evőkanál kókuszreszelék

 

Angyaltorta kókusszal és őszibarackkalElkészítés:

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
  2. A lisztet és az élesztőt 100 g cukorral összekeverjük.
  3. A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, a maradék cukorral és a citromlével.
  4. A lisztkeveréket három adagban egy spatulával a cukros tojáshabhoz keverjük.
  5. A tésztát egy lyukas közepű kuglóf formába töltjük, majd a tetejét elsimítjuk. A formát néhányszor óvatosan az munkalaphoz ütögetjük, hogy a légbuborékok kipukkadjanak.
  6. A tésztát az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük, majd kivesszük a sütőből és rácson hagyjuk kihűlni.
  7. Ha a tészta kihűlt, a széleit óvatosan meglazítjuk és egy tányérra borítjuk.
  8. Amíg hűl a tészta a tejszínt és a mascarponét kézi robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot és teljesen kihabosítjuk.
  9. A kókuszreszeléket egy spatulával óvatosan a belekeverjük a mascarpone habba, majd csillagcső végű habzsákba töltjük és hűtőbe tesszük.
  10. A zöld citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, az öszibarackot vékony szeletekre vágjuk, és a citromlébe forgatjuk.
  11. Az őszibarack szeletekkel kirakjuk a kuglóf tetejét, a kókusztejszínt a kuglóf közepébe nyomjuk és egy rózsát készítünk belőle a sütemény tetejére.
  12. A kókuszreszeléket száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, és közvetlenül a tálalás előtt, a zöld citrom héjjal együtt az angyaltorta tetejére szórjuk.

 

/Megjelent a Vidék Íze magazin 2023. májusi számában
fotó: Nagy András Péter/

Forrás és fotó: Vidék íze