Babapiskóta

Apró sütik | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc

Eszközök

  • két nagy tál,
  • kézi habverő.
  • konyhai robotgép,
  • szilikon spatula,
  • habzsák,
  • szilikonos sütőpapír,
  • tepsi,
  • kiskanál,
  • kis szűrő a porcukor szóráshoz

Hozzávalók 25 db-hoz:

  • 2 db tojássárgája,
  • 3 db tojásfehérje,
  • 120 g kristálycukor,
  • 10 g vaníliás cukor,
  • 150 g finomliszt,
  • 1 teáskanál étkezési keményítő,
  • 1 csipet só,
  • 1 csapott teáskanál sütőpor.

A szóráshoz:

  • 2 nagy evőkanál kristálycukor,
  • 1 nagy evőkanál porcukor

Elkészítés:

  1. A tojássárgájákat a cukor felével habosra keverjük. A cukor másik felével a tojásfehérjéből verünk habot.
  2. A vaníliás cukrot, lisztet, keményítőt, sót és sütőport összekeverjük.
  3. A fehérjehabba forgatjuk a habos tojássárgáját és a lisztes keveréket is, majd habzsákba töltjük a masszát.
  4. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, megszórjuk kristálycukorral és a habzsákból 10 cm hosszú, babapiskóta alakú formákat nyomunk egymástól 2 ujjnyi távolságra, mert nőni fognak sülés közben.
  5. Várunk 4-5 percet, majd megszórjuk a porcukor és kristálycukor keverékével.
  6. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük a babapiskótákat, majd megvárjuk, amíg kihűlnek.