Babapiskóta
Összes recept

Babapiskóta

- két nagy tál,

- kézi habverő.

- konyhai robotgép,

- szilikon spatula,

- habzsák,

- szilikonos sütőpapír,

- tepsi,

- kiskanál,

- kis szűrő a porcukor szóráshoz

Hozzávalók kb 25 db-hoz:

  • 2 db tojássárgája,
  • 3 db tojásfehérje,
  • 120 g kristálycukor,
  • 10 g vaníliás cukor,
  • 150 g finomliszt,
  • 1 teáskanál étkezési keményítő,
  • 1 csipet só,
  • 1 csapott teáskanál sütőpor.

A szóráshoz:

  • 2 nagy evőkanál kristálycukor,
  • 1 nagy evőkanál porcukor

  1. A tojássárgájákat a cukor felével habosra keverjük. A cukor másik felével a tojásfehérjéből verünk habot.
  2. A vaníliás cukrot, lisztet, keményítőt, sót és sütőport összekeverjük.
  3. A fehérjehabba forgatjuk a habos tojássárgáját és a lisztes keveréket is, majd habzsákba töltjük a masszát.
  4. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, megszórjuk kristálycukorral és a habzsákból 10 cm hosszú, babapiskóta alakú formákat nyomunk egymástól 2 ujjnyi távolságra, mert nőni fognak sülés közben.
  5. Várunk 4-5 percet, majd megszórjuk a porcukor és kristálycukor keverékével.
  6. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük a babapiskótákat, majd megvárjuk, amíg kihűlnek.

Babapiskóta - Grill-Ázs

Kategória:

Leírás

 

 

További információk

Sütemény típus

Nehézség

Előkészítési idő

Elkészítési idő