Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc
Eszközök
két nagy tál,
kézi habverő.
konyhai robotgép,
szilikon spatula,
habzsák,
szilikonos sütőpapír,
tepsi,
kiskanál,
kis szűrő a porcukor szóráshoz
Hozzávalók 25 db-hoz:
2 db tojássárgája,
3 db tojásfehérje,
120 g kristálycukor,
10 g vaníliás cukor,
150 g finomliszt,
1 teáskanál étkezési keményítő,
1 csipet só,
1 csapott teáskanál sütőpor.
A szóráshoz:
2 nagy evőkanál kristálycukor,
1 nagy evőkanál porcukor
Elkészítés:
A tojássárgájákat a cukor felével habosra keverjük. A cukor másik felével a tojásfehérjéből verünk habot.
A vaníliás cukrot, lisztet, keményítőt, sót és sütőport összekeverjük.
A fehérjehabba forgatjuk a habos tojássárgáját és a lisztes keveréket is, majd habzsákba töltjük a masszát.
Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, megszórjuk kristálycukorral és a habzsákból 10 cm hosszú, babapiskóta alakú formákat nyomunk egymástól 2 ujjnyi távolságra, mert nőni fognak sülés közben.
Várunk 4-5 percet, majd megszórjuk a porcukor és kristálycukor keverékével.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük a babapiskótákat, majd megvárjuk, amíg kihűlnek.