Apró sütik | Könnyű
Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc
Eszközök
- két nagy tál,
- kézi habverő.
- konyhai robotgép,
- szilikon spatula,
- habzsák,
- szilikonos sütőpapír,
- tepsi,
- kiskanál,
- kis szűrő a porcukor szóráshoz
Hozzávalók 25 db-hoz:
- 2 db tojássárgája,
- 3 db tojásfehérje,
- 120 g kristálycukor,
- 10 g vaníliás cukor,
- 150 g finomliszt,
- 1 teáskanál étkezési keményítő,
- 1 csipet só,
- 1 csapott teáskanál sütőpor.
A szóráshoz:
- 2 nagy evőkanál kristálycukor,
- 1 nagy evőkanál porcukor
Elkészítés:
- A tojássárgájákat a cukor felével habosra keverjük. A cukor másik felével a tojásfehérjéből verünk habot.
- A vaníliás cukrot, lisztet, keményítőt, sót és sütőport összekeverjük.
- A fehérjehabba forgatjuk a habos tojássárgáját és a lisztes keveréket is, majd habzsákba töltjük a masszát.
- Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, megszórjuk kristálycukorral és a habzsákból 10 cm hosszú, babapiskóta alakú formákat nyomunk egymástól 2 ujjnyi távolságra, mert nőni fognak sülés közben.
- Várunk 4-5 percet, majd megszórjuk a porcukor és kristálycukor keverékével.
- 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük a babapiskótákat, majd megvárjuk, amíg kihűlnek.