Baconos masni
fotó: Vidék Íze
Leveles tészták, Pogácsák, sósak | Könnyű
Előkészítési idő: 20 perc | Sütési idő: 15 perc
Eszközök
- nyújtófa,
- pizzavágó,
- szilikonos sütőpapír,
- sajtreszelő,
- villa,
- kis tálka,
- kenőecset
- 1 csomag mirelit leveles tészta,
- 250 g bacon,
- 1 tojás,
- 50 g reszelt sajt, vagy szezámmag
Elkészítés:
- A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
- A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
- Enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1,5 mm vékonyra nyújtjuk, úgy, hogy közben törekszünk az eredeti téglalap forma megtartására.
- A tésztalapot pizzavágóval 4 cm széles csíkokra vágjuk, majd a csíkokat keresztben is ketté vágjuk.
- Mindegyik tésztacsíkra egy szelet bacont fektetünk, és a csík két végét megfogva kettőt csavarunk rajta, hogy masni formát kapjunk.
- A tésztacsavarokat sütőpapírral bélelt tepsikre rakosgatjuk kissé távolabb egymástól, mert sütés közben nőni fognak.
- A tojást egy villával felverjük, kenőecsettel lekenjük a masnikat, és megszórjuk reszelt sajttal.
- A forró sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük őket.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2021. szeptemberi számában
fotó: Nagy András Péter/
Forrás és fotó: Vidék íze