Baconos masni

fotó: Nagy András Péter.

Leveles tészták, Pogácsák, sósak | Könnyű

Előkészítési idő:  20 perc | Sütési idő:  15 perc

Eszközök

  • nyújtófa,
  • pizzavágó,
  • szilikonos sütőpapír,
  • sajtreszelő,
  • villa,
  • kis tálka,
  • kenőecset

Baconos masniHozzávalók:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta,
  • 250 g bacon,
  • 1 tojás,
  • 50 g reszelt sajt, vagy szezámmag

 

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
  2. A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
  3. Enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1,5 mm vékonyra nyújtjuk, úgy, hogy közben törekszünk az eredeti téglalap forma megtartására.
  4. A tésztalapot pizzavágóval 4 cm széles csíkokra vágjuk, majd a csíkokat keresztben is ketté vágjuk.
  5. Mindegyik tésztacsíkra egy szelet bacont fektetünk, és a csík két végét megfogva kettőt csavarunk rajta, hogy masni formát kapjunk.
  6. A tésztacsavarokat sütőpapírral bélelt tepsikre rakosgatjuk kissé távolabb egymástól, mert sütés közben nőni fognak.
  7. A tojást egy villával felverjük, kenőecsettel lekenjük a masnikat, és megszórjuk reszelt sajttal.
  8. A forró sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük őket.

/Megjelent a Vidék Íze magazin 2021. szeptemberi számában/

Forrás: Vidék íze, fotó: Nagy András Péter.