Kevert tészták | Könnyű
Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
- egy keverőtál,
- egy mérőkancsó,
- egy kisebb tálka,
- kézi habverő,
- szilikon spatula,
- villa,
- kanál,
- kávéskanál,
- reszelő,
- 12 mélyedéses muffin forma,
- 12 db muffin papír kapszli
- 100 g vaj,
- 100 g tejcsoki,
- 150 g finomliszt,
- 100 g teljes kiőrlésű liszt,
- 2 kávéskanál sütőpor,
- 1,5 kávéskanál szódabikarbóna,
- 1 kávéskanál őrölt fahéj,
- 1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió,
- 1 csipet só,
- 1 nagyobb érett, puha banán,
- 1 tojás,
- 2,5 dl tej,
- 150 g cukor,
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 175 fokra, a muffin forma mélyedéseit kibéleljük papír kapszlikkal (szilikon formánál nem szükséges.
- A vajat folyósra olvasztjuk, s míg kihűl a csokit körömnyi darabokra vágjuk. Vagy használhatunk csoki chipset is.
- A tésztához a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a csoki darabokat összekeverjük egy tálban.
- A banánt villával pépesre nyomkodjuk egy kisebb tálkában.
- A tojást, a tejet, a cukrot és az olvasztott, de már kihűlt vajat kézi habverővel simára dolgozzuk egy mérőkancsóban.
- A lisztes keverékhez öntjük a kancsó tartalmát, és egy szilikon spatulával nagyjából összekeverjük. Végül hozzáadjuk a banánpépet is és simára keverjük. Ne kevergessük túl sokáig, mert a tészta nyúlós lesz.
- A kész masszával megtöltjük a muffin forma mélyedéseit, majd 175 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Megosztás: