Banános-csokis muffin

Kevert tészták | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc

Eszközök

  • egy keverőtál,
  • egy mérőkancsó,
  • egy kisebb tálka,
  • kézi habverő,
  • szilikon spatula,
  • villa,
  • kanál,
  • kávéskanál,
  • reszelő,
  • 12 mélyedéses muffin forma,
  • 12 db muffin papír kapszli

 

 Banános-csokis muffin Hozzávalók 12 db-hoz:

  • 100 g vaj,
  • 100 g tejcsoki,
  • 150 g finomliszt,
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt,
  • 2 kávéskanál sütőpor,
  • 1,5 kávéskanál szódabikarbóna,
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj,
  • 1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió,
  • 1 csipet só,
  • 1 nagyobb érett, puha banán,
  • 1 tojás,
  • 2,5 dl tej,
  • 150 g cukor,

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 175 fokra, a muffin forma mélyedéseit kibéleljük papír kapszlikkal (szilikon formánál nem szükséges.
  2. A vajat folyósra olvasztjuk, s míg kihűl a csokit körömnyi darabokra vágjuk. Vagy használhatunk csoki chipset is.
  3. A tésztához a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a csoki darabokat összekeverjük egy tálban.
  4. A banánt villával pépesre nyomkodjuk egy kisebb tálkában.
  5. A tojást, a tejet, a cukrot és az olvasztott, de már kihűlt vajat kézi habverővel simára dolgozzuk egy mérőkancsóban.
  6. A lisztes keverékhez öntjük a kancsó tartalmát, és egy szilikon spatulával nagyjából összekeverjük. Végül hozzáadjuk a banánpépet is és simára keverjük. Ne kevergessük túl sokáig, mert a tészta nyúlós lesz.
  7. A kész masszával megtöltjük a muffin forma mélyedéseit, majd 175 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Megosztás: