Barna-narancssárga brownie

Kevert tészták | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc

Eszközök

  • konyhai robotgép,
  • egy kisebb lábaska,
  • hőálló tálka a csoki olvasztáshoz
  • egy nagyobb tál,
  • 2 kisebb tál,
  • szilikon spatula,
  • egy magasabb peremű tepsi,
  • szilikonos sütőpapír,
  • villa

Hozzávalók:

A barna alaphoz:

  • 3 db tojás,
  • 300 g cukor,
  • 150 g 60-70 %-os étcsoki,
  • 165 g vaj,
  • 120 g liszt,
  • 24 g kakaópor,
  • ½ kávéskanál sütőpor,
  • 1 csipet só.

A narancssárga örvényekhez:

  • 60 g fehér csoki,
  • 30 g vaj,
  • 1 db tojás,
  • 1 csipet só,
  • 85 g cukor,
  • 1 evőkanál vaníliás cukor,
  • 40 g finomliszt,
  • 35 g mandulaliszt,
  • 60 g szeletelt mandula,
  • narancssárga ételfesték.

Elkészítés:

  1. A barna brownie-alaphoz kihabosítjuk a tojásokat a cukorral. Közben felolvasztjuk a csokoládét a vajjal vízgőz fölött, majd óvatosan összekeverjük a habos tojásos masszával.
  2. A száraz alapanyagokat (a lisztet, kakaóport, sót és sütőport) összekeverjük egy tálban, végül a csokis alaphoz adjuk, és összeforgatjuk óvatos, de határozott mozdulatokkal.
  3. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és egy peremes tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  4. A narancssárga részhez felolvasztjuk a fehér csokit a vajjal. (Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró, a fehér csoki érzékeny jószág!) Habosra keverjük a tojást a sóval, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral, majd megszínezzük pár csepp narancssárga ételfestékkel. A keverékhez adjuk az olvadt fehér csokis vajat.
  5. Egy külön tálban összekeverjük a mandulalisztet, lisztet és a szeletelt mandulát, majd összeforgatjuk a narancssárga résszel.
  6. A barna tésztát a tepsibe simítjuk, majd foltokban rákanalazzuk a narancssárgát. Egy villa nyelével picit összekeverjük a színeket, és a forró sütőbe tolva kb. 25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már masszív, de még picit remegős a közepe.