Kevert tészták | Könnyű
Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
- konyhai robotgép,
- egy kisebb lábaska,
- hőálló tálka a csoki olvasztáshoz
- egy nagyobb tál,
- 2 kisebb tál,
- szilikon spatula,
- egy magasabb peremű tepsi,
- szilikonos sütőpapír,
- villa
Hozzávalók:
A barna alaphoz:
- 3 db tojás,
- 300 g cukor,
- 150 g 60-70 %-os étcsoki,
- 165 g vaj,
- 120 g liszt,
- 24 g kakaópor,
- ½ kávéskanál sütőpor,
- 1 csipet só.
A narancssárga örvényekhez:
- 60 g fehér csoki,
- 30 g vaj,
- 1 db tojás,
- 1 csipet só,
- 85 g cukor,
- 1 evőkanál vaníliás cukor,
- 40 g finomliszt,
- 35 g mandulaliszt,
- 60 g szeletelt mandula,
- narancssárga ételfesték.
Elkészítés:
- A barna brownie-alaphoz kihabosítjuk a tojásokat a cukorral. Közben felolvasztjuk a csokoládét a vajjal vízgőz fölött, majd óvatosan összekeverjük a habos tojásos masszával.
- A száraz alapanyagokat (a lisztet, kakaóport, sót és sütőport) összekeverjük egy tálban, végül a csokis alaphoz adjuk, és összeforgatjuk óvatos, de határozott mozdulatokkal.
- A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és egy peremes tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A narancssárga részhez felolvasztjuk a fehér csokit a vajjal. (Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró, a fehér csoki érzékeny jószág!) Habosra keverjük a tojást a sóval, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral, majd megszínezzük pár csepp narancssárga ételfestékkel. A keverékhez adjuk az olvadt fehér csokis vajat.
- Egy külön tálban összekeverjük a mandulalisztet, lisztet és a szeletelt mandulát, majd összeforgatjuk a narancssárga résszel.
- A barna tésztát a tepsibe simítjuk, majd foltokban rákanalazzuk a narancssárgát. Egy villa nyelével picit összekeverjük a színeket, és a forró sütőbe tolva kb. 25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már masszív, de még picit remegős a közepe.
Megosztás: