Barna sörös crumble (morzsasüti) őszibarack kompóttal

Grillben készült | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc

Eszközök

  • kerámia, vagy öntöttvas sütőforma,
  • hőálló keverőtál
  • kés,
  • szilikon spatula,
  • kézi habverő

 

Hozzávalók 40 db-hoz:

Az őszibarack kompóthoz:

  • 4 db őszibarack,
  • 100 ml barna sör,
  • 50 g nádcukor,
  • 1 fél bio narancs reszelt héja,
  • 1 csipet fahéj,
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

A crumble-hoz:

  • 75 g liszt,
  • 75 g durvára vágott dió,
  • 75 g nádcukor,
  • 75 g vaj,
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. A grillsütőt indirekt sütésre rendezzük be, és 200-220 fokra hevítjük fel.
  2. Amíg a sütő melegszik előkészítjük a süteményt. Az őszibarackokat elfelezzük, kimagozzuk, felszeleteljük és egy kerámia vagy öntöttvas formába tesszük.
  3. Ezután a többi hozzávalót – a barna sört, a nádcukrot, a reszelt narancshéjat, a fahéjjal és az étkezési keményítővel – egy tálban szép sima masszává keverjük, majd ráöntjük a barackokra.
  4. A crumble-hoz (morzsához) mikróban (vagy a grillben egy hőálló edénykében) felolvasztjuk a vajat és belekeverjük a többi hozzávalót, míg egy morzsás állagú keveréket kapunk. Ezt a morzsát egyenletesen rászórjuk a sütőedényben lévő barackos keverék tetejére.
  5. A sütőtálat betesszük az időközben felmelegedett grill sütőbe és a desszertet zárt tető alatt kb. 20 percig grillezzük, míg a tetején a morzsa szép aranybarna színt kap.
  6. Kissé kihűtve tálaljuk. Egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb édesség.