Barna sörös crumble (morzsasüti) őszibarack kompóttal
Grillben készült | Könnyű
Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
kerámia, vagy öntöttvas sütőforma,
hőálló keverőtál
kés,
szilikon spatula,
kézi habverő
Hozzávalók 40 db-hoz:
Az őszibarack kompóthoz:
4 db őszibarack,
100 ml barna sör,
50 g nádcukor,
1 fél bio narancs reszelt héja,
1 csipet fahéj,
1 evőkanál étkezési keményítő
A crumble-hoz:
75 g liszt,
75 g durvára vágott dió,
75 g nádcukor,
75 g vaj,
1 csipet só
Elkészítés:
A grillsütőt indirekt sütésre rendezzük be, és 200-220 fokra hevítjük fel.
Amíg a sütő melegszik előkészítjük a süteményt. Az őszibarackokat elfelezzük, kimagozzuk, felszeleteljük és egy kerámia vagy öntöttvas formába tesszük.
Ezután a többi hozzávalót – a barna sört, a nádcukrot, a reszelt narancshéjat, a fahéjjal és az étkezési keményítővel – egy tálban szép sima masszává keverjük, majd ráöntjük a barackokra.
A crumble-hoz (morzsához) mikróban (vagy a grillben egy hőálló edénykében) felolvasztjuk a vajat és belekeverjük a többi hozzávalót, míg egy morzsás állagú keveréket kapunk. Ezt a morzsát egyenletesen rászórjuk a sütőedényben lévő barackos keverék tetejére.
A sütőtálat betesszük az időközben felmelegedett grill sütőbe és a desszertet zárt tető alatt kb. 20 percig grillezzük, míg a tetején a morzsa szép aranybarna színt kap.
Kissé kihűtve tálaljuk. Egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb édesség.