Barna sörös morzsasüti őszibarackkompóttal

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: egyszerű | Ár: megfizethető| Elkészítési idő: 40 perc | 4 adag

Hozzávalók:

Az őszibarackkompóthoz:

  • 4 db őszibarack
  • 1 dl barna sör
  • 5 dkg nádcukor
  • 0.5 db narancs reszelt héja
  • 1 csip fahéj
  • 1 ek étkezési keményítő

A morzsás tésztához:

  • 7.5 dkg liszt
  • 7.5 dkg durvára vágott dió
  • 7.5 dkg nádcukor
  • 7.5 dkg vaj
  • 1 csip só

Egyszerű és nagyszerű, ez a barna sörös morzsasüti, ami az őszibaracktól lesz igazán finom. Különleges ízű sütemény, amit akár grillsütőben is elkészíthetünk – a pontos receptet a videón.

Elkészítés:

  1. A barna sörös morzsasüti elkészítéséhez a grillsütőt berendezzük indirekt sütésre, és 200-220 Celsius-fokra hevítjük.
  2. Amíg a sütő melegszik, addig előkészítjük a süteményt. Az őszibarackokat elfelezzük, kimagozzuk, felszeleteljük és egy kerámia- vagy öntöttvas formába tesszük.
  3. Ezután a többi hozzávalót – a barna sört, a nádcukrot, a reszelt narancshéjat, a fahéjjal és az étkezési keményítővel – egy tálban szép sima masszává keverjük, majd ráöntjük a barackokra.
  4. A tésztához mikróban (vagy a grillben egy hőálló edényben) felolvasztjuk a vajat, és belekeverjük a többi hozzávalót, míg egy morzsás állagú keveréket kapunk. Ezt a morzsát egyenletesen rászórjuk a sütőedényben lévő barackos keverék tetejére.
  5. A sütőtálat betesszük az időközben felmelegedett grillsütőbe, és a desszertet zárt tető alatt kb. 20 percig grillezzük, míg a tetején a morzsa szép aranybarna színt kap.
  6. Kissé kihűtve tálaljuk. Egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb édesség.

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/barna-soros-morzsasuti-oszibarackkompottal.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu