Torták | Könnyű
Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc
Eszközök
- 1 kis lábas,
- 1 hőálló tál ami ráillik a lábasra,
- szilikon spatula,
- konyhai robotgép,
- citrus reszelő,
- 22 cm-es kapcsos tortaforma,
- sütőpapír,
- kanál
Hozzávalók:
- 30 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 6 tojás
- 1 narancs reszelt héja
- 2 evőkanál rum
Elkészítés:
- A csokoládét kockákra tördeljük, tálba tesszük, gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, és kevergetve egynemű masszává olvasztjuk, levesszük a tűzről.
- Négy tojást kettéválasztunk, a négy tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A négy tojássárgáját és a maradék két egész tojást az olvasztott csokihoz adjuk, elkeverjük, hozzáadjuk a maradék 5 dkg cukrot, a rumot és a narancs reszelt héját. Egy-két kanál tojáshabbal fellazítjuk, majd a többi habot is beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és 180 fokra melegített sütőbe toljuk, 35-40 perc alatt megsütjük.
- Porcukorral meghintve, esetleg olvasztott csokoládéval meglocsolva, akár egy gombóc fagyi vagy egy kis pikáns gyümölcsragu kíséretében tálaljuk.