Barozzi, az olasz csokitorta

Torták | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc

Eszközök

  • 1 kis lábas,
  • 1 hőálló tál ami ráillik a lábasra,
  • szilikon spatula,
  • konyhai robotgép,
  • citrus reszelő,
  • 22 cm-es kapcsos tortaforma,
  • sütőpapír,
  • kanál

Hozzávalók:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál rum

Elkészítés:

  1. A csokoládét kockákra tördeljük, tálba tesszük, gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, és kevergetve egynemű masszává olvasztjuk, levesszük a tűzről.
  2. Négy tojást kettéválasztunk, a négy tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A négy tojássárgáját és a maradék két egész tojást az olvasztott csokihoz adjuk, elkeverjük, hozzáadjuk a maradék 5 dkg cukrot, a rumot és a narancs reszelt héját. Egy-két kanál tojáshabbal fellazítjuk, majd a többi habot is beleforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és 180 fokra melegített sütőbe toljuk, 35-40 perc alatt megsütjük.
  4. Porcukorral meghintve, esetleg olvasztott csokoládéval meglocsolva, akár egy gombóc fagyi vagy egy kis pikáns gyümölcsragu kíséretében tálaljuk.