Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc
Eszközök
1 kis lábas,
1 hőálló tál ami ráillik a lábasra,
szilikon spatula,
konyhai robotgép,
citrus reszelő,
22 cm-es kapcsos tortaforma,
sütőpapír,
kanál
Hozzávalók:
30 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
10 dkg cukor
6 tojás
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál rum
Elkészítés:
A csokoládét kockákra tördeljük, tálba tesszük, gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, és kevergetve egynemű masszává olvasztjuk, levesszük a tűzről.
Négy tojást kettéválasztunk, a négy tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A négy tojássárgáját és a maradék két egész tojást az olvasztott csokihoz adjuk, elkeverjük, hozzáadjuk a maradék 5 dkg cukrot, a rumot és a narancs reszelt héját. Egy-két kanál tojáshabbal fellazítjuk, majd a többi habot is beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és 180 fokra melegített sütőbe toljuk, 35-40 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve, esetleg olvasztott csokoládéval meglocsolva, akár egy gombóc fagyi vagy egy kis pikáns gyümölcsragu kíséretében tálaljuk.