fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: nehéz | Ár: megfizethető | Elkészítési idő: 90 perc | 4 adag
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 dkg étcsokoládé
- 4 dkg darált dió
- 1 dkg cukrozatlan kakaópor
- 4 dkg liszt
- 5 db tojásfehérje
- 9 dkg cukor
A töltelékhez:
- 18 dkg étcsokoládé
- 12 dkg habtejszín
- 1 dkg mogyorókrém
A bevonáshoz:
- 40 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
- 20 dkg durvára vágott pörkölt törökmogyoró
A bohém csemege egy tripla csokis édesség, egy igazi cukrászsütemény, ami nemcsak finom, hanem mutatós is. Videón mutatom a receptet.
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
- A piskótához az étcsokit nagyon apróra vágjuk, majd összekeverjük a darált dióval, a kakaóporral és a liszttel.
- A tojásfehérjéket a cukorral lágy habbá verjük, és óvatosan a csokis-lisztes keverékbe forgatjuk.
- Ezt a masszát áttesszük a sütőpapíros tepsire, és egy hajlított kenőkéssel egyenletesen szétterítjük egy kb. 28 × 22 cm-es téglalappá.
- A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt megsütjük a piskótát. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapír, és 3 egyenlő részre vágjuk.
- Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. Ehhez a csokit gőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, a tejszínt pedig forrásig melegítjük.
- A forró tejszínt az olvasztott csokira öntjük, és teljesen simára keverjük. Egy órára a hűtőbe tesszük.
- A kihűlt csokiganache-hoz hozzáadjuk a mogyorókrémet, és magas fokozaton kézi robotgéppel kihabosítjuk, majd megtöltjük vele a három kakaós piskótalapot.
- A süteményt tálcára tesszük, és kb. 20 percre a fagyasztóba rakjuk, hogy szépen szeletelhető legyen.
- Forró vízbe mártott késsel kb. 3,5 cm széles szeletekre vágjuk, és rácsra téve hagyjuk kicsit felengedni őket. A rács alá szilikonos sütőpapírt teszünk.
- A bevonáshoz a csokit megolvasztjuk, belekeverjük az ét olajat, és bevonjuk vele a csokis-mogyorós szeleteket, majd mielőtt teljesen megkötne a csokimáz, tört mogyoróval díszítjük az oldalukat.
- A sütőpapírra lecsöpögött csokit ismét megolvasztjuk, habzsákba vagy egy zacskóba tesszük. Pici lukat vágjunk rá, és mindegyik szelet tetejére ráírjuk a csokival a „Bohém” feliratot.
Megosztás: