Cantuccini

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: egyszerű | Ár: megfizethető | Elkészítési idő: 80 perc | 4 adag

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk fahéj
  • 1 db narancs
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só
  • 50 dkg liszt

A töltelékhez:

  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 10 dkg aszalt cseresznye
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg kesudió

A cantuccini receptjét érdemes annak is elkészíteni, aki nem szívesen pepecsel a konyhában, hiszen nem kell a nyújtással, szaggatással bajlódni: egyszerűen csak összegyúrod a hozzávalókat, megformázod kekszeket a kezeddel és már sülhet is az illatos finomság!

Elkészítés:

  1. A vaj megolvasztjuk, majd picit hűtjük. A tojásokat az olvasztott vajjal és a cukorral addig keverjük, amíg kivilágosodik, majd hozzáadjuk az időközben a sütőporral, fahéjjal, reszelt citrom- és narancshéjjal és csipet sóval elkevert lisztet.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. Az aszalt gyümölcsöt és a magokat négyfelé osztjuk, és így csinálunk négy különböző kupacot belőlük: áfonya és kesudió, áfonya és mandula, fekete cseresznye és kesudió, fekete cseresznye és mandula. (Ha héjas mandulánk van, akkor forrásban lévő vízbe mártva – kb. fél perc elegendő –, már könnyen eltávolítható a külső rétege.)
  4. A tésztát szintén négyfelé választjuk, mindegyikhez hozzágyúrjuk az egyik halmaz tartalmát, és lisztezett felületen hengereket formázunk belőlük. Amennyiben nagyon ragadós lenne a tészta állaga, még tehetünk hozzá kevés lisztet. Kicsit meglapítjuk a tetejüket, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  5. Kb. fél óra alatt megsütjük, majd felszeleteljük 1-1,5 cm-es darabokra, és visszatéve a sütőbe még 10 percig pirítjuk. Ha a teteje nem kap színt, a sütiket megfordítva visszatehetjük még 5-10 percre. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd fémdobozban tároljuk, míg el nem fogy.

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/cantuccini

Megosztás: