Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc
Eszközök
egy nagy tál,
szilikon spatula,
citrus reszelő,
szilikonos sütőpapír,
tepsi,
egy nagy hullámos pengéjű kés,
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finomliszt,
30 dkg kristálycukor,
1 narancs reszelt héja,
1 citrom reszelt héja,
4 dkg olvasztott vaj,
4 db tojás,
2 teáskanál sütőpor,
2 teáskanál fahéj.
1 csipet só.
A töltelékhez:
10 dkg aszalt áfonya,
10 dkg aszalt fekete cseresznye,
10 dkg hántolt mandula
10 dkg sótlan kesudió.
Elkészítés:
A tojásokat, a vajjal és a cukorral addig keverjük, míg kivilágosodik, majd hozzáadjuk az időközben elkevert lisztet a sütőporral, fahéjjal, reszelt citrom, és narancshéjjal és csipet sóval.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az aszalt gyümölcsöt és a magokat négy felé osztjuk, és így csinálunk négy különböző kupacot belőlük: áfonya-kesudió, áfonya-mandula, fekete cseresznye-kesudió, fekete cseresznye-mandula. (Ha héjas mandulánk van, akkor forrásban lévő vízbe szórva – kb. fél perc elegendő -, már könnyen eltávolítható a külső rétege.)
A tésztát szintén négy felé választjuk, mindegyikhez hozzágyúrjuk az egyik halmaz tartalmát és lisztezett felületen hengereket formázunk belőlük. Amennyiben nagyon ragadós lenne a tészta állaga, még tehetünk hozzá kevés lisztet. Kicsit meglapítjuk a tetejüket és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Kb. fél óra alatt megsütjük, majd felszeleteljük 1-1,5 cm-es darabokra és visszatéve a sütőbe még 10 percig pirítjuk. Ha a teteje nem kap színt, a sütiket megfordítva visszatehetjük még 5-10 percre. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd fémdobozban tároljuk, míg el nem fogy.