Cantuccini
Összes recept

Cantuccini

- egy nagy tál,

- szilikon spatula,

- citrus reszelő,

- szilikonos sütőpapír,

- tepsi,

- egy nagy hullámos pengéjű kés,

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt,
  • 30 dkg kristálycukor,
  • 1 narancs reszelt héja,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 4 dkg olvasztott vaj,
  • 4 db tojás,
  • 2 teáskanál sütőpor,
  • 2 teáskanál fahéj.
  • 1 csipet só.

A töltelékhez:

  • 10 dkg aszalt áfonya,
  • 10 dkg aszalt fekete cseresznye,
  • 10 dkg hántolt mandula
  • 10 dkg sótlan kesudió.

  1. Cantuccini - Grill-ÁzsA tojásokat, a vajjal és a cukorral addig keverjük, míg kivilágosodik, majd hozzáadjuk az időközben elkevert lisztet a sütőporral, fahéjjal, reszelt citrom, és narancshéjjal és csipet sóval.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. Az aszalt gyümölcsöt és a magokat négy felé osztjuk, és így csinálunk négy különböző kupacot belőlük: áfonya-kesudió, áfonya-mandula, fekete cseresznye-kesudió, fekete cseresznye-mandula. (Ha héjas mandulánk van, akkor forrásban lévő vízbe szórva - kb. fél perc elegendő -, már könnyen eltávolítható a külső rétege.)
  4. A tésztát szintén négy felé választjuk, mindegyikhez hozzágyúrjuk az egyik halmaz tartalmát és lisztezett felületen hengereket formázunk belőlük. Amennyiben nagyon ragadós lenne a tészta állaga, még tehetünk hozzá kevés lisztet. Kicsit meglapítjuk a tetejüket és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  5. Kb. fél óra alatt megsütjük, majd felszeleteljük 1-1,5 cm-es darabokra és visszatéve a sütőbe még 10 percig pirítjuk. Ha a teteje nem kap színt, a sütiket megfordítva visszatehetjük még 5-10 percre. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd fémdobozban tároljuk, míg el nem fogy.

Kategória:

Leírás

 

 

További információk

Sütemény típus

Nehézség

Előkészítési idő

Elkészítési idő