Céklás csokitorta mascarponehabbal

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: egyszerű | Ár: megfizethető| Elkészítési idő: 105 perc | 8 adag

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg főtt cékla
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg csokoládé
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg tönkölyliszt
  • 1 mk. sütőpor
  • egy marék pirított dió durvára vágva
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 8 dkg nádcukor

A mascarponehabhoz:

  • 18 dkg mascarpone
  • 1 ek. céklalé
  • 1 mk. vaníliaőrlemény
  • 4 dkg porcukor
  • 10 dkg habtejszín

A díszítéshez:

  • ehető virágok
  • céklapor (elhagyható)

Zöldségből készült desszert? Igen! Most így készült a konyhánkban a csokitorta, és nagyon finom lett. Próbáld ki, a siker garantált!

Elkészítés:

  1. Először a meghámozott, megmosott, 1 cm-es kockákra vágott céklát bő vízben puhára főzzük. Míg fő a cékla, sütőpapírral kibélelünk egy 18 cm átmérőjű tortakarikát.
  2. A vajat és a csokit egy tálkában megolvasztjuk gőz fölött.
  3. Egy tálba kimérjük a száraz alapanyagokat, majd alaposan összekeverjük.
  4. Ha megfőtt a cékla, hideg vízzel lehűtjük, és botmixerrel pürésítjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  6. Egy másik tálban a tojásokat és a nádcukrot kézi robotgéppel fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a csokis-vajas keveréket és a céklapürét, és homogén masszává keverjük.
  7. Három részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket is, és egy szilikonspatulával óvatosan összekeverjük, hogy ne maradjon benne lisztcsomó.
  8. A masszát a kibélelt tortakarikába öntjük, a karika oldalára is felhúzzuk kissé, elegyengetjük a tetejét, és az előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 50 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Rácsra tesszük, megvárjuk, hogy a tortalap teljesen kihűljön.
  9. A mascarponehabhoz a mascarponét, a céklalevet, a vaníliaőrleményt és a porcukrot robotgéppel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel is verjük tovább, míg egy jól kenhető krémet kapunk.
  10. A rózsaszín krémet habzsákba töltjük és spirál alakban a tortalap tetejére nyomjuk.
  11. Ehető virágokkal díszítjük, de megszórhatjuk céklaporral is.

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/ceklas-csokitorta-mascarponehabbal.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu