Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
2 serpenyő,
citrusreszelő,
kézi habverő,
konyhai robotgép,
fakanál,
porcukor szóró, vagy kis szűrő
Hozzávalók:
A chilis szilvamártáshoz:
4 csésze kimagozott szilva,
250 ml vörösbor,
1 bio narancs reszelt héja,
15 g étkezési keményítő,
1 csipet chili por,
1 csipet fahéj,
50 g cukor,
4 evőkanál vörösbor az összekeveréshez
A császármorzsához:
4 db L-es méretű tojás,
30 g cukor,
1 csipet só,
125 ml tej,
100 g finomliszt,
20 g vaj,
40 g porcukor,
2 evőkanál fekete szezám mag
Elkészítés:
Szilvamártás:
A szilvákat a reszelt narancshéjjal és a fűszerekkel elkevert vörösborban lassan gyöngyöztetve puhára főzzük. Az étkezési keményítőt csomómentesen hozzákeverjük, a négy evőkanál vörösborral fellazítjuk és kevergetés közben újra forraljuk.
A császármorzsa:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a sóval kézi habverővel fehéredésig keverjük, habosítjuk.
A tejet és a lisztet kis adagokban hozzákeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tojássárgájás masszába forgatjuk.
A grillt 180-200 fokos indirekt hőre melegítjük.
Egy serpenyőben a vajat felhevítjük a szezámmagot hozzákeverjük, a tésztát beleöntjük és az indirekt zónában fedő alatt 15-20 percig grillezzük, amíg az alja enyhén megbarnul. Közben egyszer megfordítjuk és darabokra vágjuk egy fakanállal.
Kevés porcukorral beszórjuk és addig keverjük meg a cukor megkaramellizálódik a serpenyőben,
Tányérokra szedjük és porcukorral megszórva szilvamártással tálaljuk.