Chilis szilvamártásos császármorzsa a grillről

Grillben készült | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc

Eszközök

  • 2 serpenyő,
  • citrusreszelő,
  • kézi habverő,
  • konyhai robotgép,
  • fakanál,
  • porcukor szóró, vagy kis szűrő

 

Hozzávalók:

A chilis szilvamártáshoz:

  • 4 csésze kimagozott szilva,
  • 250 ml vörösbor,
  • 1 bio narancs reszelt héja,
  • 15 g étkezési keményítő,
  • 1 csipet chili por,
  • 1 csipet fahéj,
  • 50 g cukor,
  • 4 evőkanál vörösbor az összekeveréshez

A császármorzsához:

  • 4 db L-es méretű tojás,
  • 30 g cukor,
  • 1 csipet só,
  • 125 ml tej,
  • 100 g finomliszt,
  • 20 g vaj,
  • 40 g porcukor,
  • 2 evőkanál fekete szezám mag

Elkészítés:

Szilvamártás:

  1. A szilvákat a reszelt narancshéjjal és a fűszerekkel elkevert vörösborban lassan gyöngyöztetve puhára főzzük. Az étkezési keményítőt csomómentesen hozzákeverjük, a négy evőkanál vörösborral fellazítjuk és kevergetés közben újra forraljuk.

A császármorzsa:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a sóval kézi habverővel fehéredésig keverjük, habosítjuk.
  2. A tejet és a lisztet kis adagokban hozzákeverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tojássárgájás masszába forgatjuk.
  4. A grillt 180-200 fokos indirekt hőre melegítjük.
  5. Egy serpenyőben a vajat felhevítjük a szezámmagot hozzákeverjük, a tésztát beleöntjük és az indirekt zónában fedő alatt 15-20 percig grillezzük, amíg az alja enyhén megbarnul. Közben egyszer megfordítjuk és darabokra vágjuk egy fakanállal.
  6. Kevés porcukorral beszórjuk és addig keverjük meg a cukor megkaramellizálódik a serpenyőben,
  7. Tányérokra szedjük és porcukorral megszórva szilvamártással tálaljuk.