Citromos madeleine

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: egyszerű | Ár: átlagos | Elkészítési idő: 20 perc | 4 adag

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja

Ha szeretnél egy nagyon finom teasüteményt, ami gyorsan és egyszerűen elkészül, akkor ne keress tovább! A madeleine az a csodálatos süti, ami tökéletes illik kávé vagy tea mellé, de persze önmagában is mennyei.

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőnél 5-ös fokozat). Ha szilikonos madeleine formánk van, azt nem kell kivajazni, de állítsuk bele egy tepsibe vagy tegyük a sütőrácsra, hogy ne billegjen, amikor majd belekerül a tészta. Ha teflonos a formánk, akkor vajazzuk ki a kis kagyló alakú horpadásokat.
  2. A tésztához a vajat folyósra olvasztjuk a mikróban vagy a tűzhelyen, és kihűtjük.
  3. A tojásokat a cukorral 4-5 perc alatt szép habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amihez előzőleg hozzáadtuk a sót és a citromhéjat. Finom mozdulatokkal hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  4. A kész tésztát 1 órára (vagy akár egész éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy enyhén besűrűsödjön, majd habzsákba töltjük és arányosan szétosztjuk a forma mélyedésibe. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Videó:

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/citromos-madeleine.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu