Elkészítése: egyszerű | Ár: átlagos | Elkészítési idő: 20 perc | 4 adag
Hozzávalók:
10 dkg vaj
2 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
Ha szeretnél egy nagyon finom teasüteményt, ami gyorsan és egyszerűen elkészül, akkor ne keress tovább! A madeleine az a csodálatos süti, ami tökéletes illik kávé vagy tea mellé, de persze önmagában is mennyei.
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőnél 5-ös fokozat). Ha szilikonos madeleine formánk van, azt nem kell kivajazni, de állítsuk bele egy tepsibe vagy tegyük a sütőrácsra, hogy ne billegjen, amikor majd belekerül a tészta. Ha teflonos a formánk, akkor vajazzuk ki a kis kagyló alakú horpadásokat.
A tésztához a vajat folyósra olvasztjuk a mikróban vagy a tűzhelyen, és kihűtjük.
A tojásokat a cukorral 4-5 perc alatt szép habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amihez előzőleg hozzáadtuk a sót és a citromhéjat. Finom mozdulatokkal hozzákeverjük az olvasztott vajat.
A kész tésztát 1 órára (vagy akár egész éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy enyhén besűrűsödjön, majd habzsákba töltjük és arányosan szétosztjuk a forma mélyedésibe. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.