Cream Tart

Torták | Közepesen nehéz

Előkészítési idő: 30-90 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc

Eszközök

  • egy kisebb hőálló tál,
  • egy kis lábaska amire ráillik a hőálló tál,
  • szilikon spatula,
  • egy közepes tál,
  • frissen tartó fólia,
  • nyújtófa,
  • sablon,
  • pizzavágó,
  • éles kis kés,
  • szilikonos sütőpapír,
  • kézi robotgép,
  • csillag, vagy sima csöves habzsák

Hozzávalók:

A mézes linzer tésztához:

  • 300 g liszt,
  • 1,5 tojás,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 150 g cukor,
  • 1 evőkanál méz,
  • 35 g vaj,
  • pici só

A fehércsokis  krémhez:

  • 4 tojássárgája,
  • 15 g étkezési keményítő,
  • 60 g cukor,
  • vaníliaőrlemény,
  • 150 g tej,
  • 34 g tejszín,
  • 100 g vaj,
  • 170 g mascarpone,
  • 70 g fehércsoki,

A díszítéshez:

  • macaronok,
  • habcsókok,
  • gyümölcsök,
  • ehető virágok,
  • csokoládék,
  • cukorgyöngyök,
  • kekszek, stb.

Elkészítés:

  1. Cream Tart recept - Grill-ÁzsEgy hőálló edényben a mézet, a tojásokat, a cukrot és a vajat gőz felett összemelegítjük, kb 5 perc.
  2. A szódabikarbónával összekevert lisztre öntjük, és összegyúrjuk. Nagyon ragacsos tészta lesz!!!!
  3. Folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  4. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet.
  5. A krémhez a tojásokat a cukorral, az étkezési keményítővel, a vanília kivonattal, tejszínnel simára keverjük. Beleöntjük a tejet, majd felfőzzük. A fehér csokit mikróban, vagy gőz fölött felolvasztjuk és a még meleg krémbe keverjük. A krémet folpackba csomagoljuk és kihűtjük. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, belekeverjük a puha vajat és a mascarponét és alaposan kihabosítjuk.
  6. Sima, vagy csillagcsöves habzsákba töltjük.
  7. A kihűlt tésztát 2-3 egyenlő részre osztjuk, és kinyújtjuk. A megfelelő formát előzetesen papíron kirajzoljuk és a tésztára helyezve sütőpapíron szabjuk ki, mert így nem deformálódik el a tepsire helyezéskor. Villával megszurkáljuk a tésztát, és 180 fokon 8-9 perc alatt kisütjük a lapokat.
  8. Az egyik mézes lapot tortakartonra tesszük, és a krémből apró gömböket/csillagokat nyomkodunk sűrűn egymás mellé. Rátesszük a következő lapot és arra is krémgömböket nyomkodunk. Végül a torta tetejét ízlés szerint gazdagon, színesen díszítjük.