Csokis kókuszos pohárkrém
fotó: Vidék Íze
Pohárkrémek | Elkészítése könnyű | Előkészítési idő: 40 perc | Elkészítési (sütési) idő: nincs
Eszközök
- lábas,
- szilikon spatula,
- folpack,
- keverőtál,
- 4 db pohár,
- 2 db habzsák
Hozzávalók 6 adaghoz:
A kókuszkrémhez:
- 5 dl félzsíros tej,
- 80 g kókuszreszelék,
- 50 g porcukor,
- 30 g kukoricakeményítő
A csokis réteghez:
- 175 g tejcsoki,
- 1/2 dl tejszín,
A díszítéshez:
- 2 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
- A kókuszkrém hozzávalóit tegyük egy lábasba, és közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a krém besűrűsödik. Szedjük át egy tálba, folpackkal fedjük le és tegyük félre kihűlni. Ha kihűlt töltsük habzsákba.
- A csokit vágjuk apró darabokra és a tejszínnel együtt mikróban, vagy gőz fölött olvasszuk meg. Addig kevergessük, míg egynemű krémet kapunk. Töltsük ezt is habzsákba.
- Készítsünk elő 6 üvegpoharat, vagy tálkát, vagy kis csatos üveget.
- A poharak alján osszuk el a habzsákból csokikrém felét, és 10 percre tegyük őket fagyasztóba, hogy a csoki megdermedjen.
- Most osszuk szét a poharakban, a másik habzsákból kókuszos krémet, majd a csokikrém másik felével zárjuk le a poharakat.
- Szórjuk meg a pohárkrémek tetejét kókuszreszelékkel és tegyük hűtőbe a poharakat egy órára tálalás előtt.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2023. decemberi számában
fotó: Nagy András Péter/
Forrás és fotó: Vidék íze