Csokis kókuszos pohárkrém

fotó: Vidék Íze

Pohárkrémek | Elkészítése könnyű | Előkészítési idő: 40 perc | Elkészítési (sütési) idő: nincs

Eszközök

  • lábas,
  • szilikon spatula,
  • folpack,
  • keverőtál,
  • 4 db pohár,
  • 2 db habzsák

 

 

Hozzávalók 6 adaghoz:

A  kókuszkrémhez:

  • 5 dl félzsíros tej,
  • 80 g kókuszreszelék,
  • 50 g porcukor,
  • 30 g kukoricakeményítő

A csokis réteghez:

  • 175 g tejcsoki,
  • 1/2 dl tejszín,

A díszítéshez:

  • 2 evőkanál kókuszreszelék

 

Elkészítés:

  1. A kókuszkrém hozzávalóit tegyük egy lábasba, és közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a krém besűrűsödik. Szedjük át egy tálba, folpackkal fedjük le és tegyük félre kihűlni. Ha kihűlt töltsük habzsákba.
  2. A csokit vágjuk apró darabokra és a tejszínnel együtt mikróban, vagy gőz fölött olvasszuk meg. Addig kevergessük, míg egynemű krémet kapunk. Töltsük ezt is habzsákba.
  3. Készítsünk elő 6 üvegpoharat, vagy tálkát, vagy kis csatos üveget.
  4. A poharak alján osszuk el a habzsákból csokikrém felét, és 10 percre tegyük őket fagyasztóba, hogy a csoki megdermedjen.
  5. Most osszuk szét a poharakban, a másik habzsákból kókuszos krémet, majd a csokikrém másik felével zárjuk le a poharakat.
  6. Szórjuk meg a pohárkrémek tetejét kókuszreszelékkel és tegyük hűtőbe a poharakat egy órára tálalás előtt.

/Megjelent a Vidék Íze magazin 2023. decemberi számában
fotó: Nagy András Péter/

Forrás és fotó: Vidék íze