Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc
Eszközök
keverőtálak,
kézi robotgép habverőfejjel,
szilikon spatulák,
20×30 cm-es tepsi,
szilikonos sütőpapír,
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 20 x 30 cm-es tepsihez:
10 dkg vaj
12 dkg barnacukor
2 tojás
1 csipet só
1 kávéskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg liszt,
1 dl tej,
A kókuszos tésztához:
15 dkg vaj,
25 dkg barna cukor,
½ dl tej,
20 dkg kókuszreszelék,
Elkészítés:
A tésztához habosra keverjük a puha vajat a barna cukorral. Hozzákeverjük az egész tojásokat, végül a sóval és vaníliás cukorral elkevert lisztet is beleforgatjuk. A tejjel lazítjuk.
A masszát egy kb, 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt magas peremű tepsibe öntjük.
A kókuszos tésztához habosra keverjük a puha vajat a barna cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és a kókuszreszeléket is, és az alaptésztára öntjük.
170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük, míg a teteje szépen megpirul. De vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!