Dán kókuszos sütemény (Drommekage)

Ünnepi sütik | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc

Eszközök

  • keverőtálak,
  • kézi robotgép habverőfejjel,
  • szilikon spatulák,
  • 20×30 cm-es tepsi,
  • szilikonos sütőpapír,

 

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 20 x 30 cm-es tepsihez:

  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg barnacukor
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 15 dkg liszt,
  • 1 dl tej,

A kókuszos tésztához:

  • 15 dkg vaj,
  • 25 dkg barna cukor,
  • ½ dl tej,
  • 20 dkg kókuszreszelék,

Elkészítés:

  1. A tésztához habosra keverjük a puha vajat a barna cukorral. Hozzákeverjük az egész tojásokat, végül a sóval és vaníliás cukorral elkevert lisztet is beleforgatjuk. A tejjel lazítjuk.
  2. A masszát egy kb, 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt magas peremű tepsibe öntjük.
  3. A kókuszos tésztához habosra keverjük a puha vajat a barna cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és a kókuszreszeléket is, és az alaptésztára öntjük.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük, míg a teteje szépen megpirul. De vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!