Dán vajas keksz (vaniljekranse)
Összes recept

Dán vajas keksz (vaniljekranse)

  • keverőtálak,
  • kézi robotgép habverőfejjel,
  • szilikonspatula,
  • habzsák,
  • csillagcsővég,
  • szilikonos sütőpapír,
  • tepsi

Hozzávalók 20-25 db-hoz:

  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 5 tojássárgája

  1. Dán vajas keksz (vaniljekranse) - Grill-ÁzsA tésztához habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat, végül hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet.
  2. Csillagcsöves habzsákba töltjük a masszát.
  3. Szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre kb 4-5 cm átmérőjű köröket rajzolunk egymástól 2-3 cm távolságra. Az így kapott sablont megfordítjuk, a másik oldalára koszorúkat nyomunk a masszából.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket. Akkor jó, ha a széle már kezd egy kicsit barnulni.
  5. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek, és csak akkor szedjük le őket a sütőpapírról.

Kategória:

Leírás

 

 

 

További információk

Sütemény típus

Nehézség

Előkészítési idő

Elkészítési idő