Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
keverőtálak,
kézi robotgép habverőfejjel,
szilikonspatula,
habzsák,
csillagcsővég,
szilikonos sütőpapír,
tepsi
Hozzávalók 20-25 db-hoz:
15 dkg vaj
25 dkg liszt
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
5 tojássárgája
Elkészítés:
A tésztához habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat, végül hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet.
Csillagcsöves habzsákba töltjük a masszát.
Szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre kb 4-5 cm átmérőjű köröket rajzolunk egymástól 2-3 cm távolságra. Az így kapott sablont megfordítjuk, a másik oldalára koszorúkat nyomunk a masszából.
170 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket. Akkor jó, ha a széle már kezd egy kicsit barnulni.
Megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek, és csak akkor szedjük le őket a sütőpapírról.