fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: nehéz | Ár: megfizethető | Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 dl tej
- 3 dkg cukor
- 3 dkg friss élesztő
- 50 dkg finom liszt
- só
- 5 dkg vaj
- 3 db tojássárgája
A krémhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 ek vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Az öntethez:
- 1 dl tej
- 2 ek vaníliás cukor
A darázsfészek egy olyan klasszikus sütemény, amit a nagymamák mesteri módon készítenek. Ha felidéznéd a régi ízemlékeket, készítsd el most ezt a puha, kelt tésztás finomságot. Videón mutatom a receptet.
Elkészítés:
- A darázsfészek elkészítéséhez fél deciliter tejet meglangyosítunk, és egy teáskanál cukrot szórunk bele. Az élesztőt belemorzsoljuk, és langyos helyen hagyjuk felfutni.
- A tésztához a lisztet a robotgép táljába szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot és egy csipet sót.
- A liszt közepébe mélyedést készítünk, és minden hozzávalót beleteszünk, a felfuttatott élesztőt is.
- A géppel alaposan kidagasztjuk a tésztát. Egy ruganyos tésztát kapunk.
- Lisztezett kelesztőtálba tesszük, és langyos helyen kb. másfél óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A krémhez a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Ha a tészta megkelt, lisztezett munkafelületre borítjuk, és kb. fél cm vastagra nyújtjuk.
- Egyenletesen elkenjük rajta a krémet, majd rászórjuk a darált diót/kókuszreszeléket/mazsolát, és szorosan feltekerjük.
- Kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk a hengert, majd szorosan egymás mellé rakosgatjuk őket egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb. fél óráig hagyjuk újra megkelni.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tepsit berakjuk az előmelegített sütőbe, és a tekercseket 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A tejet a vaníliás cukorral együtt meglangyosítjuk, és meglocsoljuk vele a megsült tésztát.
- Pár percre visszatoljuk a sütőbe, míg a tészta magába szívja a vaníliás tejet.
- A tepsiben hagyjuk kissé hűlni, majd tálalhatjuk is
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/darazsfeszek-kokuszosan.recept/
Megosztás: