Egy közepes tepsit vajazzunk ki, és szórjuk meg rizsliszttel.
A tojásfehérjékből verjünk kemény habot.
A tojássárgákat a nyírfacukorral habosítsuk ki fehéredésig. Majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a sót, a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt sárgarépát és a darált diót. Keverjük tovább, míg habos nem lesz.
Óvatosan forgassuk a masszába a keményre vert tojásfehérjét is.
A masszát öntsük az előkészített tepsibe, és az előmelegített sütőben 40 perc alatt süssük készre.
A sárgabarack lekvárt keverjük össze a rummal és a darált dióval, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy kenhető masszánk legyen.
A megsült forró tésztát borítsuk rácsra és még forrón kenjük rá a rumos-diós lekvárt.
Így hagyjuk kihűlni, és csak akkor szeleteljük, ha már alaposan kihűlt. Érdemes legalább egy fél napra hűtőbe tenni.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2022. márciusi számában
fotó: Nagy András Péter/