Grillben készült | Közepesen nehéz
Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
- kézi robotgép,
- két közepes tál,
- egy kisebb tál,
- egy evőkanál,
- öntöttvas Ebelskiver sütőforma,
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
- 2 L-es méretű tojás,
- 30 g cukor,
- 320 g finomliszt,
- 20 g sütőpor,
- ½ teáskanál szódabikarbóna,
- csipet só,
- 60 g olvasztott vaj,
- 400 ml író,
- 1 csésze olaj a sütéshez
- 10-15 szem áfonya/szeder
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
- A grillsütőt készítsük elő direkt sütésre és fűtsük 180-200 fokra.
- Válasszuk szét a tojásokat.
- A tojásfehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá.
- A többi hozzávalót keverjük simára, majd óvatosan adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét.
- A szilvákat vágjuk 4 felé.
- A felfűtött sütőbe tegyük be az ebelskiver sütőt.
- Minden üregbe öntsünk egy kávéskanál olajat, melegítsük fel, majd tegyünk az üregekbe 1 evőkanál tésztát.
- Mindegyik tészta közepébe tegyünk egy szem áfonyát/szedret.
- Süssük a palacsintagolyókat addig amíg a tészta szélén buborékok jelennek meg.
- Ekkor egy hurkapálcával óvatosan fordítsuk meg a félig sült palacsintagolyókat.
- Süssük meg a másik felüket is.
- Borítsuk ki a sütőformából a megsült Ebelskivereket egy tányérra és még melegen szórjuk meg porcukorral.