Egzotikus gyümölcsös rétes eper fagyival

Grillben készült | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc

Eszközök

  • egy nagy tál,
  • kés,
  • citrus reszelő,
  • pizzakő,
  • szilikonos sütőpapír

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 réteslap,
  • olvasztott vaj a lapok kenéséhez,
  • 40 g zsemlemorzsa

A töltelékhez:

  • 50 g aszalt füge, vagy datolya
  • 50 g kókuszreszelék,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 1 banán karikákra vágva,
  • 100 g eper kis kockákra vágva,
  • 100 g mangó felkockázva,
  • 2 érett szilva kis kockákra vágva,
  • 1 kezeletlen narancs reszelt héja és a filézett gyümölcshús,
  • 60 g barna cukor,
  • 2 savanykás alma hámozva, magozva, kockákra vágva

Díszítéshez:

  • 40 g kókuszpehely,
  • 4 gömb eper fagyi,
  • porcukor

Elkészítés:

  1. Egzotikus gyümölcsös rétes eper fagyival - Grill-ÁzsA grillsütőt indirekt grillezésre rendezzük be, és a pizzakővel együtt fűtsük fel 180-200 fokra.
  2. A réteslapokat egyenként vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal, helyezzük egymásra, majd a legfelsőt szórjuk meg zsemlemorzsával is.
  3. A töltelékhez aprítsuk fel az aszalt gyümölcsöt, majd keverjük össze a többi aprított gyümölccsel, a citromlével és a barna cukorral.
  4. A tölteléket halmozzuk a réteslap egyik szélére és óvatosan tekerjük fel a rétest.
  5. A maradék olvasztott vajjal kenjük meg a tészta tetejét is.
  6. Tegyük a rétest az előmelegített pizzakőre és süssük 20 perc alatt szép aranybarnára.
  7. Az utolsó 5 percben szórjuk rá a kókuszpelyhet.
  8. Ha megsült tegyük rácsra és hagyjuk kihűlni.
  9. Langyosan vagy hidegen porcukorral meghintve egy gömb eper fagyival tálaljuk