Eper szorbé

Pohárkrémek | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 60-90 perc

Eszközök

  • lábas,
  • kés,
  • fagylalt gép, vagy botmixer,

Hozzávalók 40 db-hoz:

  • 500 g víz,
  • 300 g cukor,
  • 2 citrom leve,
  • 600 g eper,
  • egy kis csokor bazsalikom
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai,
  • 5 csepp balzsamecet

Elkészítés:

  1. A vizet felforraljuk a cukorral, majd hozzáöntjük egy citrom kifacsart levét.
  2. Megvárjuk míg teljesen kihűl.
  3. Az epret apró kockákra vágjuk, összekeverjük a másik citrom kifacsart levével, a kikapart vaníliamagokkal, a darabokra tépkedett bazsalikom levelekkel és a balzsamecettel. Botmixerrel kissé lepürésítjük, de ügyeljünk rá, hogy maradjanak benne nagyobb eper darabok.
  4. Keverjük össze a kihűlt cukorsziruppal és öntsük fagylaltkészítő gépbe, majd készítsük el a gép útmutatója szerint a szorbét. Ha nincs fagylaltgépünk, akkor öntsük egy nagyobb műanyag dobozba és tegyük be a fagyasztóba. Előbb óránként, majd ha már sűrűsödik fél óránként keverjük át a botmixerrel.