Epres brownie

Kevert tészták | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc

Eszközök

  • 23×33 cm-es magas falú tepsi,
  • szilikonos sütőpapír,
  • nagy hőálló keverőtál,
  • szilikon spatula,
  • kézi habverő,

 

 

Hozzávalók:

  • 180 g étcsokoládé (lehetőleg 70 % kakaótartalmú),
  • 180 g vaj,
  • 200 g nádcukor,
  • 200g kristálycukor,
  • 4 tojás,
  • 180 g finomliszt,
  • 30 g cukrozatlan kakaópor,
  • 1,5 teáskanál sütőpor,
  • 1,5 teáskanál só,
  • 250 g eper kockákra vágva
  • 1 teáskanál rózsabors (elhagyható)

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Vajazzunk ki egy kb. 23×33 cm-es magas falú tepsit, majd béleljük ki sütőpapírral.
  2. Egy nagyobb tálban vízgőz fölött olvasszuk össze a csokoládét és a vajat, majd a gőzről levéve keverjük bele a kétféle cukrot.
  3. Egy kézi habverővel egyénként keverjük a masszához a tojásokat.
  4. Szilikon spatulával forgassuk bele a kakaóval, sütőporral, és sóval elkevert lisztet is.
  5. Simítsuk a masszát a tepsibe és szórjuk meg az eperkockákkal.
  6. A rózsaborsot mozsárban törjük össze, és szórjuk a sütemény í
  7. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 45-50 percig.
  8. Amikor kivesszük, még remegős, kissé nyersnek tűnik, de így lesz jó ragacsos a belseje.

Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.