Kevert tészták | Könnyű
Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
- 23×33 cm-es magas falú tepsi,
- szilikonos sütőpapír,
- nagy hőálló keverőtál,
- szilikon spatula,
- kézi habverő,
Hozzávalók:
- 180 g étcsokoládé (lehetőleg 70 % kakaótartalmú),
- 180 g vaj,
- 200 g nádcukor,
- 200g kristálycukor,
- 4 tojás,
- 180 g finomliszt,
- 30 g cukrozatlan kakaópor,
- 1,5 teáskanál sütőpor,
- 1,5 teáskanál só,
- 250 g eper kockákra vágva
- 1 teáskanál rózsabors (elhagyható)
- A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Vajazzunk ki egy kb. 23×33 cm-es magas falú tepsit, majd béleljük ki sütőpapírral.
- Egy nagyobb tálban vízgőz fölött olvasszuk össze a csokoládét és a vajat, majd a gőzről levéve keverjük bele a kétféle cukrot.
- Egy kézi habverővel egyénként keverjük a masszához a tojásokat.
- Szilikon spatulával forgassuk bele a kakaóval, sütőporral, és sóval elkevert lisztet is.
- Simítsuk a masszát a tepsibe és szórjuk meg az eperkockákkal.
- A rózsaborsot mozsárban törjük össze, és szórjuk a sütemény í
- Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 45-50 percig.
- Amikor kivesszük, még remegős, kissé nyersnek tűnik, de így lesz jó ragacsos a belseje.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.
Megosztás: