Epres-rebarbarás sajttorta pohárban

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: egyszerű | Ár: megfizethető | Elkészítési idő: 50 perc | 6 adag

Hozzávalók:

  • 0.5 kg eper
  • 0.5 kg rebarbara
  • 7.5 dkg barna cukor
  • 7.5 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 20 dkg zabkeksz
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg tejföl
  • 5 dkg porcukor

Ez az epres-rebarbarás sajttorta pohárban a világ egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszertje, amit bármilyen gyümölccsel elkészíthetsz! A keksz típusa és a gyümölcs is szabadon variálható, ki mit, mivel szeret!

Elkészítés:

  1. Az epret és a rebarbarát 1 cm-es kockákra vágjuk. Lábasba vagy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom levét és reszelt héját, és 15-20 perc alatt lekvár sűrűségűvé főzzük. Félretesszük, hogy lehűljön.
  2. A kekszet késes aprítógépbe tesszük, és ledaráljuk, majd tálba öntjük. A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a kekszmorzsával.
  3. Robotgéppel habosra keverjük a mascarponét, a tejfölt, a citrom reszelt héját és levét a porcukorral együtt.
  4. Előkészítjük a poharakat, és szépen egymásra rétegezzük a hozzávalókat a következő sorrendben: alulra egy sor krém, majd rá vékonyan a vajas kekszmorzsa, végül az epres-rebarbarás lekvár. Újabb réteg krém és kekszmorzsa következik, majd a tetejére ismét egy sor gyümölcslekvár kerüljön. Végül friss eperszemekkel díszítjük. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/epres-rebarbaras-sajttorta-poharban

Megosztás: