Eredeti négerkocka
fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: mester| Ár: megfizethető| Elkészítési idő: 60 perc | 8 adag
Hozzávalók:
A kakaós tésztához:
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5 db tojássárgája
- 20 dkg finom liszt
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 dl tej
A kenéshez:
- 2-3 ek baracklekvár
A habhoz:
- 3 db tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 1/2 db citrom leve
A csokimázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg vaj
A négerkocka igazi retró édesség: a cukros tojáshab és a kakaós piskóta párosa gyerekkorunkba repít vissza. A szép magas tésztához sütőport és sok tojást érdemes használni – mutatjuk a tökéletes receptet, próbáld ki!
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
- A kakaós tésztához a cukrot a puha vajjal és a tojássárgákkal kihabosítjuk kézi robotgép segítségével.
- Egy másik tálban összekeverjük az átszitált lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
- A cukros-vajas tojáshabhoz felváltva adagoljuk a tejet, és a kakaós lisztet. A masszát az előkészített tepsibe terítjük, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a baracklekvárral.
- A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, majd a habot rásimítjuk a lekváros kakaós piskóta tetejére, és szépen simára egyengetjük.
- A csokimázhoz a cukrot, a tejet, a kakaóport lassú tűzön addig kevergetjük, míg a cukor teljesen elolvad. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a puha vajat és simára keverjük.
- A kakaós mázzal bevonjuk a tojáshabos sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen, majd kockákra vágjuk és tálaljuk.
Videó:
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/eredeti-negerkocka.recept/
Forrás: https://www.mindmegette.hu