Eredeti négerkocka

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: mester| Ár: megfizethető| Elkészítési idő: 60 perc | 8 adag

Hozzávalók:

A kakaós tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 db tojássárgája
  • 20 dkg finom liszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej

A kenéshez:

  • 2-3 ek baracklekvár

A habhoz:

  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 db citrom leve

A csokimázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg vaj

A négerkocka igazi retró édesség: a cukros tojáshab és a kakaós piskóta párosa gyerekkorunkba repít vissza. A szép magas tésztához sütőport és sok tojást érdemes használni – mutatjuk a tökéletes receptet, próbáld ki!

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  2. A kakaós tésztához a cukrot a puha vajjal és a tojássárgákkal kihabosítjuk kézi robotgép segítségével.
  3. Egy másik tálban összekeverjük az átszitált lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
  4. A cukros-vajas tojáshabhoz felváltva adagoljuk a tejet, és a kakaós lisztet. A masszát az előkészített tepsibe terítjük, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a baracklekvárral.
  5. A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, majd a habot rásimítjuk a lekváros kakaós piskóta tetejére, és szépen simára egyengetjük.
  6. A csokimázhoz a cukrot, a tejet, a kakaóport lassú tűzön addig kevergetjük, míg a cukor teljesen elolvad. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a puha vajat és simára keverjük.
  7. A kakaós mázzal bevonjuk a tojáshabos sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen, majd kockákra vágjuk és tálaljuk.

 

Videó:

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/eredeti-negerkocka.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu