Esküvői Cake pop

fotó: Nagy András Péter.

Ünnepi sütik | Közepesen nehéz

Előkészítési idő:  30 perc | Sütési idő:  45 perc

Eszközök

  • 2 keverőtál,
  • elektromos habverő,
  • citrus reszelő,
  • szilikonos sütőpapír,
  • rács,
  • tálca,
  • tepsi,
  • lábas,
  • nyeles lábas/gyorsforraló,
  • saslik pálcák,
  • hungarocell tömb

Hozzávalók:

  • 200 g liszt,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 1/4teáskanál só,
  • 1 citrom héja és leve,
  • 125 g puha vaj,
  • 150 g porcukor,
  • 2 nagy tojás,
  • 1 evőkanál vaníliás cukor,
  • 80 g tej,
  • 30 g joghurt,
  • 30 g tejszín,
  • málna lekvár,
  • reszelt marcipán,

A díszítéshez:

  • ételfesték,
  • marcipán szívek,
  • cukorgyöngyök,
  • durvára vágott mogyoró
  • olvasztott fehér csoki

 

Esküvői Cake popElkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
  3. A vajat egy másik tálban a porcukorral és a vaníliás cukorral 1-2 perc alatt habverővel habosra keverjük, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, s további 1-2 percig keverjük. Végül a citromhéjat és levet is hozzáadjuk, majd egy keverés után a tejszínt és a joghurtot is.
  4. A lisztet és a tejet felváltva  a masszához adogatva összeállítjuk a tésztát, hozzáadjuk a narancssárga ételfestéket is és a sütőpapíros tepsibe simítjuk.
  5. Kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  6. Rácsra téve kihűtjük.
  7. Ezután a tésztát összemorzsoljuk majd tetszőleges arányban gyúrjuk össze a málnalekvárral és a reszelt marcipánnal, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ezután golyókat hengergetünk belőle, majd sütőpapírral leborított tálcán a mélyhűtőbe tesszük és kifagyasztjuk.
  8. A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, amelyhez pár csepp ételfestéket keverünk.
  9. A fagyos golyókba saslikpálcát szúrunk, majd olvasztott csokiba mártjuk-forgatjuk. Ilyenkor arra érdemes figyelni, hogy közvetlenül a pálca töve is csokis legyen, ez fogja a helyén tartani a pop-ot. Egy hungarocell tömbbe golyóval felfelé beleállítjuk a pálcát arra a pár másodpercre amíg megdermed a csoki.
  10. 10.  Durvára vágott mogyoróval, szórócukorral, gyöngyökkel, marcipán szívecskékkel díszítjük.

/Megjelent a Vidék Íze magazin 2021. szeptemberi számában/

Forrás: Vidék íze, fotó: Nagy András Péter.