Esküvői Cake pop
fotó: Vidék Íze
Ünnepi sütik | Közepesen nehéz
Előkészítési idő: 30 perc | Sütési idő: 45 perc
Eszközök
- 2 keverőtál,
- elektromos habverő,
- citrus reszelő,
- szilikonos sütőpapír,
- rács,
- tálca,
- tepsi,
- lábas,
- nyeles lábas/gyorsforraló,
- saslik pálcák,
- hungarocell tömb
Hozzávalók:
- 200 g liszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1/4teáskanál só,
- 1 citrom héja és leve,
- 125 g puha vaj,
- 150 g porcukor,
- 2 nagy tojás,
- 1 evőkanál vaníliás cukor,
- 80 g tej,
- 30 g joghurt,
- 30 g tejszín,
- málna lekvár,
- reszelt marcipán,
A díszítéshez:
- ételfesték,
- marcipán szívek,
- cukorgyöngyök,
- durvára vágott mogyoró
- olvasztott fehér csoki
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
- A vajat egy másik tálban a porcukorral és a vaníliás cukorral 1-2 perc alatt habverővel habosra keverjük, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, s további 1-2 percig keverjük. Végül a citromhéjat és levet is hozzáadjuk, majd egy keverés után a tejszínt és a joghurtot is.
- A lisztet és a tejet felváltva a masszához adogatva összeállítjuk a tésztát, hozzáadjuk a narancssárga ételfestéket is és a sütőpapíros tepsibe simítjuk.
- Kb. 45 perc alatt készre sütjük.
- Rácsra téve kihűtjük.
- Ezután a tésztát összemorzsoljuk majd tetszőleges arányban gyúrjuk össze a málnalekvárral és a reszelt marcipánnal, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ezután golyókat hengergetünk belőle, majd sütőpapírral leborított tálcán a mélyhűtőbe tesszük és kifagyasztjuk.
- A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, amelyhez pár csepp ételfestéket keverünk.
- A fagyos golyókba saslikpálcát szúrunk, majd olvasztott csokiba mártjuk-forgatjuk. Ilyenkor arra érdemes figyelni, hogy közvetlenül a pálca töve is csokis legyen, ez fogja a helyén tartani a pop-ot. Egy hungarocell tömbbe golyóval felfelé beleállítjuk a pálcát arra a pár másodpercre amíg megdermed a csoki.
- 10. Durvára vágott mogyoróval, szórócukorral, gyöngyökkel, marcipán szívecskékkel díszítjük.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2021. szeptemberi számában
fotó: Nagy András Péter/
Forrás és fotó: Vidék íze