Fehér csokis blondie ribizlivel

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: bonyolult | Ár: megfizethető| Elkészítési idő: 90 perc | 6 adag

Hozzávalók:

A blondie-hoz:

  • 28.5 dkg liszt
  • 0.5 tk só
  • 0.5 tk sütőpor
  • 23 dkg vaj
  • 40 dkg fehér csoki
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 28 dkg fehércsoki-csipsz
  • 21 dkg ribizli

A fehér csokis, ribizlis ganache-hoz:

  • 28 dkg fehér csoki
  • 1.2 dl habtejszín
  • 7 dkg ribizli

 

A brownie-t mindenki ismeri és szereti, ám akinek túl tömény lenne ennyi kakaó, az próbálja ki ennek a csokis sütinek a szőke vagy úgymond fehér változatát, a blondie-t! Mutatok hozzá egy remek receptet, egy egyszerre édes és fanyar finomságot.

Elkészítés:

  1. A tepsit kivajazzuk és kibéleljük szilikonos sütőpapírral úgy, hogy a papír szélei túllógjanak a tepsi szélén. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük egy tálban.
  3. A vajat és a 40 dkg fehér csokit gőz fölött vagy mikróban (gyakran megkevergetve) összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, egyenként a tojásokat és a vaníliakivonatot.
  4. Beleöntjük a sütőporos lisztet, és teljesen egyneműre keverjük.
  5. Beleszórjuk a fehércsoki-csipszet, és lazán elkeverjük, majd a masszát az előkészített tepsibe öntjük.
  6. A ribizlit a tészta tetejére szórjuk, és egy kicsit bele is nyomkodjuk.
  7. A tepsit a sütőbe toljuk, és kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
  8. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. Míg hűl a blondie, elkészítjük a tetejére a ganache-t. Ehhez a fehér csokit egy tálba tesszük, a tejszínt forrásig melegítjük, majd a fehér csokira öntjük. Hagyjuk, hogy a tejszín megolvassza a csokit, de nem kevergetjük.
  10. A ribizlit egy lábaskában vagy a mikróban addig főzzük, amíg egy kicsit megpuhul. Egy szűrőbe tesszük, és egy merőkanállal kinyomkodjuk a pürét abba a tálba, amiben a fehér csokis tejszín van. Óvatosan összekeverjük az egészet, míg egyneművé válik, és a csoki teljesen elolvad. Ha maradnának csokidarabkák, egy keveset kiveszünk egy tálkába, felmelegítjük a mikróban, és visszaöntjük, újra elkeverjük. Ezt addig ismételjük, míg az összes csoki elolvad. Félretesszük, amíg teljesen kihűl.
  11. A kihűlt blondie-t a sütőpapírral kiemeljük a tepsiből egy vágódeszkára, és lehúzzuk róla sütőpapírt.
  12. A kihűlt ribizlis ganache-t kézi robotgéppel kihabosítjuk, és a blondie tetejére kenjük.
  13. Recés késsel kockákra vágjuk, és tálaljuk.

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/feher-csokis-blondie-ribizlivel.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu