Előkészítési idő: 30-90 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
késes betétű robotgép,
keverőtál,
szilikonos sütőpapír,
nyújtófa,
kenőecset,
kés
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt,
1 evőkanál tejföl,
1 nagy csipet só,
2 evőkanál hideg víz,
10 dkg hideg vaj,
50 dkg eper,
2 evőkanál barnacukor + a szóráshoz,
½ db citrom leve,
kis csokor bazsalikom tépkedve,
1 evőkanál étkezésikeményítő
30 g apróra vágott fehércsoki,
1 db tojás,
mandula szeletek
Elkészítés:
A késes betétű robotgépbe szórjuk a lisztet, a tejfölt, a sót, a hideg vizet és a kockára vágott szintén hideg vajat. Morzsás állagúra dolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk.
Az epret megtisztítjuk, felkockázzuk, hozzátépkedjük a bazsalikomleveleket, majd a citromlével és a barnacukorral ízesítjük.
A tésztát 3 mm vastag körlappá nyújtjuk, a középére halmozzuk az epres tölteléket, megszórjuk a fehércsoki darabokkal, majd felhajtogatjuk rá a tészta széleit.
Felvert tojással megkenjük a tészta szélét, kevés barnacukorral, mandulaszeletekkel megszórjuk és 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük