Piték és tarte-ok | Könnyű
Előkészítési idő: 30-90 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
- késes betétű robotgép,
- keverőtál,
- szilikonos sütőpapír,
- nyújtófa,
- kenőecset,
- kés
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt,
- 1 evőkanál tejföl,
- 1 nagy csipet só,
- 2 evőkanál hideg víz,
- 10 dkg hideg vaj,
- 50 dkg eper,
- 2 evőkanál barnacukor + a szóráshoz,
- ½ db citrom leve,
- kis csokor bazsalikom tépkedve,
- 1 evőkanál étkezésikeményítő
- 30 g apróra vágott fehércsoki,
- 1 db tojás,
- mandula szeletek
Elkészítés:
- A késes betétű robotgépbe szórjuk a lisztet, a tejfölt, a sót, a hideg vizet és a kockára vágott szintén hideg vajat. Morzsás állagúra dolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk.
- Fóliába csomagolva, 30 percig hűtőben pihentetjük.
- Az epret megtisztítjuk, felkockázzuk, hozzátépkedjük a bazsalikomleveleket, majd a citromlével és a barnacukorral ízesítjük.
- A tésztát 3 mm vastag körlappá nyújtjuk, a középére halmozzuk az epres tölteléket, megszórjuk a fehércsoki darabokkal, majd felhajtogatjuk rá a tészta széleit.
- Felvert tojással megkenjük a tészta szélét, kevés barnacukorral, mandulaszeletekkel megszórjuk és 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük