Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
két keverő tál,
kerek öntött vas sütőforma,
szilikon spatula,
Hozzávalók:
A karamellizált banán töltelékhez:
30 g vaj,
30 g cukor,
3 banán
A tésztához:
105 g vaj,
125 g cukor,
1 L-es méretű tojás,
1 tojássárgája,
1 vaníliarúd kikapart magjai,
4 érett banán pürésítve (összesen 330 g)
250 g liszt,
5 g szódabikarbóna,
1 csipet só,
5 g fahéj,
5 g szerecsendió,
100 darabolt fehér csoki,
60 g durvára vágott dió
Elkészítés:
A grillt indirekt grillezésre rendezzük be és 180-200 fokra hevítjük.
Egy 26 cm-es öntöttvas serpenyőt, vagy pite formát felforrósítunk. 30 g vajat és 30 g cukrot melegítünk benne, míg a cukor szép borostyán színűre karamellizálódik.
3 banánt meghámozunk, hosszában elfelezünk és a vágott felületükkel elhelyezzük a formában.
A tésztához a vajat folyósra melegítjük és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját a vaníliát és a banánpürét. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és a banános masszához adjuk, majd a masszát egyenletesen elosztjuk a formában.
A sütőformát betesszük a grillbe és zárt sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Azután kissé kihűtjük, majd egy nagy tányérra borítjuk. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval és kakukkfű levélkékkel.