Grillben készült | Könnyű
Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
- két keverő tál,
- kerek öntött vas sütőforma,
- szilikon spatula,
Hozzávalók:
A karamellizált banán töltelékhez:
- 30 g vaj,
- 30 g cukor,
- 3 banán
A tésztához:
- 105 g vaj,
- 125 g cukor,
- 1 L-es méretű tojás,
- 1 tojássárgája,
- 1 vaníliarúd kikapart magjai,
- 4 érett banán pürésítve (összesen 330 g)
- 250 g liszt,
- 5 g szódabikarbóna,
- 1 csipet só,
- 5 g fahéj,
- 5 g szerecsendió,
- 100 darabolt fehér csoki,
- 60 g durvára vágott dió
Elkészítés:
- A grillt indirekt grillezésre rendezzük be és 180-200 fokra hevítjük.
- Egy 26 cm-es öntöttvas serpenyőt, vagy pite formát felforrósítunk. 30 g vajat és 30 g cukrot melegítünk benne, míg a cukor szép borostyán színűre karamellizálódik.
- 3 banánt meghámozunk, hosszában elfelezünk és a vágott felületükkel elhelyezzük a formában.
- A tésztához a vajat folyósra melegítjük és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját a vaníliát és a banánpürét. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és a banános masszához adjuk, majd a masszát egyenletesen elosztjuk a formában.
- A sütőformát betesszük a grillbe és zárt sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
- Azután kissé kihűtjük, majd egy nagy tányérra borítjuk. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval és kakukkfű levélkékkel.
Megosztás: