Finn habos epres sütemény (Britakakku)

Ünnepi sütik | Közepesen nehéz

Előkészítési idő: 30-90 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc

Eszközök

  • keverőtálak,
  • szilikon spatulák,
  • kézi robotgép habverőfejjel,
  • 30×30 cm-es tepsi,
  • szilikonos sütőpapír,
  • citrusreszelő,
  • citromfacsaró,
  • kés

 

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 6 tojássárgája
  • 1 dl natúr joghurt
  • ½ csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt,

A fehérjehabhoz:

  • 6 tojásfehérje,
  • 25 dkg cukor,

A krémhez:

  • 2 dl natúr joghurt,
  • 1 (kezeletlen) citrom,
  • 5 dl tejszín,
  • 5 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 csomag habfixáló
  • 20 dkg eper,

Elkészítés:

  1. A tésztához habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a joghurtot, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát egyenletesen elkenjük egy sütőpapírral bélelt 30×30 cm-es tepsiben.
  3. A habhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral (fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, mindig verjük egy kicsit, mielőtt a következő adagot hozzáadjuk)., majd egyenletesen a tésztára kenjük. 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 18-20 perc alatt.
  4. A krémhez a joghurtot elkeverjük a citrom reszelt héjával és levével, majd óvatosan beledolgozzuk a kemény habbá vert tejszínt, végül a porcukorban elkevert habfixálót, vaníliás cukrot és a tisztított, felkockázott epret.
  5. A habos tetejű lapot félbevágjuk, és összetöltjük a krémmel.
  6. Tálalás előtt friss eperrel díszítjük.