Ünnepi sütik | Közepesen nehéz
Előkészítési idő: 30-90 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
- keverőtálak,
- szilikon spatulák,
- kézi robotgép habverőfejjel,
- 30×30 cm-es tepsi,
- szilikonos sütőpapír,
- citrusreszelő,
- citromfacsaró,
- kés
Hozzávalók 16 szelethez:
- 15 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 6 tojássárgája
- 1 dl natúr joghurt
- ½ csomag sütőpor
- 20 dkg liszt,
A fehérjehabhoz:
- 6 tojásfehérje,
- 25 dkg cukor,
A krémhez:
- 2 dl natúr joghurt,
- 1 (kezeletlen) citrom,
- 5 dl tejszín,
- 5 dkg porcukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 csomag habfixáló
- 20 dkg eper,
Elkészítés:
- A tésztához habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a joghurtot, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- A tésztát egyenletesen elkenjük egy sütőpapírral bélelt 30×30 cm-es tepsiben.
- A habhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral (fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, mindig verjük egy kicsit, mielőtt a következő adagot hozzáadjuk)., majd egyenletesen a tésztára kenjük. 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 18-20 perc alatt.
- A krémhez a joghurtot elkeverjük a citrom reszelt héjával és levével, majd óvatosan beledolgozzuk a kemény habbá vert tejszínt, végül a porcukorban elkevert habfixálót, vaníliás cukrot és a tisztított, felkockázott epret.
- A habos tetejű lapot félbevágjuk, és összetöltjük a krémmel.
- Tálalás előtt friss eperrel díszítjük.