Előkészítési idő: 30-90 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
keverőtálak,
szilikon spatulák,
kézi robotgép habverőfejjel,
30×30 cm-es tepsi,
szilikonos sütőpapír,
citrusreszelő,
citromfacsaró,
kés
Hozzávalók 16 szelethez:
15 dkg vaj
12 dkg porcukor
6 tojássárgája
1 dl natúr joghurt
½ csomag sütőpor
20 dkg liszt,
A fehérjehabhoz:
6 tojásfehérje,
25 dkg cukor,
A krémhez:
2 dl natúr joghurt,
1 (kezeletlen) citrom,
5 dl tejszín,
5 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag habfixáló
20 dkg eper,
Elkészítés:
A tésztához habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a joghurtot, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát egyenletesen elkenjük egy sütőpapírral bélelt 30×30 cm-es tepsiben.
A habhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral (fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, mindig verjük egy kicsit, mielőtt a következő adagot hozzáadjuk)., majd egyenletesen a tésztára kenjük. 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 18-20 perc alatt.
A krémhez a joghurtot elkeverjük a citrom reszelt héjával és levével, majd óvatosan beledolgozzuk a kemény habbá vert tejszínt, végül a porcukorban elkevert habfixálót, vaníliás cukrot és a tisztított, felkockázott epret.
A habos tetejű lapot félbevágjuk, és összetöltjük a krémmel.