Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc
Eszközök
két nagyobb tál,
kézi robotgép,
fakanál,
szilikon spatula,
mozsár
26 cm-es tarte forma,
Hozzávalókhoz:
A feltéthez:
6 szelet friss ananász,
fél kávéskanál rózsabors,
30 g vaj,
100 g nádcukor,
50 ml tejszín,
A tésztához:
125 g vaj,
165 g cukor,
2 tojás (L-es)
160 g finomliszt,
10 g sütőpor,
1 csipet só,
negyed teáskanál szódabikarbóna,
140 ml joghurt/aludtej,
1 marék friss tárkony,
Elkészítés:
A grillt 180 fokra, direkt és indirekt sütésre készítjük elő
Az ananászkarikákat a grill direkt oldalán 5 percig sütjük, hogy grillcsíkok legyenek rajtuk, majd félre tesszük.
A rózsaborsot mozsárban összetörjük.
A vajat és a cukrot a tejszínnel és a tört rózsaborssal egy kerek tarte formában a grill direkt zónáján karamellizáljuk, majd az ananászkarikákat elrendezzük rajta.
A tésztához a cukrot és a vajat simára keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadva tovább keverjük.
A száraz hozzávalókat is belekeverjük a tojásos masszába,
Végül hozzáadjuk a joghurtot/aludttejet, és az apróra vágott friss tárkonyt. Az egészet egy sima tésztává keverjük.
A tésztát a karamelles ananászon elosztjuk, majd a formát az indirekt zónába tesszük. A grillsütőt lezárjuk és 40 perc alatt aranybarnára sütjük a tortát.
A tortát rácsra téve 10 percig hűlni hagyjuk, majd kifordítjuk egy tányérra.