Fordított Ananásztorta rózsaborssal

Grillben készült | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc

Eszközök

  • két nagyobb tál,
  • kézi robotgép,
  • fakanál,
  • szilikon spatula,
  • mozsár
  • 26 cm-es tarte forma,

 

Hozzávalókhoz:

A feltéthez:

  • 6 szelet friss ananász,
  • fél kávéskanál rózsabors,
  • 30 g vaj,
  • 100 g nádcukor,
  • 50 ml tejszín,

A tésztához:

  • 125 g vaj,
  • 165 g cukor,
  • 2 tojás (L-es)
  • 160 g finomliszt,
  • 10 g sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • negyed teáskanál szódabikarbóna,
  • 140 ml joghurt/aludtej,
  • 1 marék friss tárkony,

Elkészítés:

A grillt 180 fokra, direkt és indirekt sütésre készítjük elő

  1. Az ananászkarikákat a grill direkt oldalán 5 percig sütjük, hogy grillcsíkok legyenek rajtuk, majd félre tesszük.
  2. A rózsaborsot mozsárban összetörjük.
  3. A vajat és a cukrot a tejszínnel és a tört rózsaborssal egy kerek tarte formában a grill direkt zónáján karamellizáljuk, majd az ananászkarikákat elrendezzük rajta.
  4. A tésztához a cukrot és a vajat simára keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadva tovább keverjük.
  5. A száraz hozzávalókat is belekeverjük a tojásos masszába,
  6. Végül hozzáadjuk a joghurtot/aludttejet, és az apróra vágott friss tárkonyt. Az egészet egy sima tésztává keverjük.
  7. A tésztát a karamelles ananászon elosztjuk, majd a formát az indirekt zónába tesszük. A grillsütőt lezárjuk és 40 perc alatt aranybarnára sütjük a tortát.
  8. A tortát rácsra téve 10 percig hűlni hagyjuk, majd kifordítjuk egy tányérra.

lépésről – lépésre: