Friss gyümölcsös pite

fotó: Vidék Íze

Piték és tarte-ok | Elkészítése könnyű | Előkészítési idő: 150 perc

Eszközök

  • késes betétű robotgép,
  • 26 cm-es kivehető aljú tarte forma,
  • kézi robotgép,
  • kanál,
  • spatula,
  • folpack

Hozzávalók:

A keksz réteghez:

  • 44 db teakeksz,
  • 110 g olvasztott vaj,

A töltelékhez:

  • 250 g krémsajt,
  • 100 g kristálycukor,
  • 350 g habtejszín,
  • 2 citrom leve,

A díszítéshez:

  • 2 db klementin hámozva szeletelve,
  • 1 db kivi hámozva, szeletelve,
  • 4 db eper szeletelve,
  • pár szem málna vagy áfonya,
  • Ehető virágok

Friss gyümölcsös piteElkészítés:

  1. Egy késes betétű aprítógépben daráljuk meg a kekszet, adjuk hozzá az olvasztott vajat és keverjük össze.
  2. Készítsünk elő 26 cm-es, lehetőleg kivehető aljú tarte formát, és nyomkodjuk bele a kekszmasszát úgy, hogy a forma oldalán is legyen egy pereme. Tegyük fél órára hűtőbe, hogy megszilárduljon.
  3. A töltelékhez a krémsajtot habosítsuk ki a cukorral kézi robotgéppel, majd lassú fokozatra állítva folyamatosan adagoljuk hozzá a jéghideg tejszínt, és ezzel is habosítsuk tovább. Végül keverjük bele a citromlevet is.
  4. Osszlassuk szét a tortaformában lévő keksz alapokon, majd fedjük le folpackkal és legalább négy órára tegyük hűtőbe.
  5. Ha letelt a pihentetés, vegyük ki a tortát a formákból, és díszítsük a szeletelt gyümölcsökkel, ehető virágokkal, majd tálalhatjuk is.

/Megjelent a Vidék Íze magazin 2023. júniusi számában
fotó: Nagy András Péter/

Forrás és fotó: Vidék íze