Grillben készült | Könnyű
Előkészítési idő: 30-90 perc
Elkészítési idő: 40 perc + 40 perc hűtési idő
Eszközök
- 22 cm-es kapcsos torta forma,
- nyújtófa,
- pizzavágó,
- kenőecset,
- kés,
- kanál,
- mozsár
Hozzávalók:
- 350 g leveles tészta (mélyhűtött, vagy saját készítésű)
- 55 g nádcukor,
- 1 evőkanál finomliszt,
- 1 csipet kardamom,
- 1 csipet chili por,
- 6 db sárga barack,
- 60 g ropogós müzli,
- 30 g mazsola
- 30 g szeletelt pisztácia
- 1 M-es méretű tojás a kenéshez
- 1 csipet cukor,
- 1 csipet só,
- 1 evőkanál tej
Elkészítés:
Indirekt sütés pizzakövön, 200 fokon.
- A leveles tésztát két darabra osztjuk és vékony körlapokká nyújtjuk. Az első lapot egy tortaformába helyezzük, úgy hogy a forma szélét is befedje.
- Egy villával megszurkáljuk, a széleket kis vízzel beecseteljük.
- A töltelékhez a cukrot, a liszttel és a fűszerekkel összekeverjük.
- A sárgabarackokat felezzük, magozzuk és csíkokra vágjuk, a keverékhez adjuk.
- Mindent beletöltünk a tortaformába. A müzlivel, és a mazsolával megszórjuk.
- A második tészta lapot középen egy kis kerek kiszúróval kilukasztjuk. Egy késsel 8 db vágást ejtünk körben, majd a körlappal befedjük a betöltött tortaformát. A széleket körben levágjuk.
- A maradék tésztából egy kis peremet készítünk a középső lyuk köré, mint egy kis kéménynek.
- A tojást a cukrot, a sót a tejet villával összekeverjük, és ezzel a keverékkel bekenjük a tortát.
- A tetejére szórjuk a szeletelt pisztáciát.
- A grillt 200 fokra indirekt sütéshez felfűtjük a pizzakővel együtt.
- A pizzakövön a tortát 30-40 percig sütjük, csukott grillfedő alatt.
- Kb. 40 percig hűtjük és langyosan szervírozzuk. Jól passzol hozzá egy gombóc vanília fagyi.