350 g leveles tészta (mélyhűtött, vagy saját készítésű)
55 g nádcukor,
1 evőkanál finomliszt,
1 csipet kardamom,
1 csipet chili por,
6 db sárga barack,
60 g ropogós müzli,
30 g mazsola
30 g szeletelt pisztácia
1 M-es méretű tojás a kenéshez
1 csipet cukor,
1 csipet só,
1 evőkanál tej
Elkészítés:
Indirekt sütés pizzakövön, 200 fokon.
A leveles tésztát két darabra osztjuk és vékony körlapokká nyújtjuk. Az első lapot egy tortaformába helyezzük, úgy hogy a forma szélét is befedje.
Egy villával megszurkáljuk, a széleket kis vízzel beecseteljük.
A töltelékhez a cukrot, a liszttel és a fűszerekkel összekeverjük.
A sárgabarackokat felezzük, magozzuk és csíkokra vágjuk, a keverékhez adjuk.
Mindent beletöltünk a tortaformába. A müzlivel, és a mazsolával megszórjuk.
A második tészta lapot középen egy kis kerek kiszúróval kilukasztjuk. Egy késsel 8 db vágást ejtünk körben, majd a körlappal befedjük a betöltött tortaformát. A széleket körben levágjuk.
A maradék tésztából egy kis peremet készítünk a középső lyuk köré, mint egy kis kéménynek.
A tojást a cukrot, a sót a tejet villával összekeverjük, és ezzel a keverékkel bekenjük a tortát.
A tetejére szórjuk a szeletelt pisztáciát.
A grillt 200 fokra indirekt sütéshez felfűtjük a pizzakővel együtt.
A pizzakövön a tortát 30-40 percig sütjük, csukott grillfedő alatt.
Kb. 40 percig hűtjük és langyosan szervírozzuk. Jól passzol hozzá egy gombóc vanília fagyi.