Pohárkrémek | Könnyű | Előkészítési idő: 30 perc
Eszközök
- 3-4 közepes tál,
- 2-3 kisebb tálka,
- botmixer,
- kis nyeles lábaska/gyorsforraló,
- éles kés, kanál,
- 4 szép üveg pohár,
- pici habzsák,
- adagoló/tölcsér
Hozzávalók 4 adaghoz:
A zöld réteghez:
- 3 érett avokádó,
- egy nagy marék mentalevél,
- 3 evőkanál porcukor,
- 2 evőkanál citromlé,
- kevés víz
A fehér réteghez:
- 2 dl tej,
- 100 g fehér csokoládé apróra vágva,
- 1 kávéskanál vanília őrlemény
A piros réteghez:
- 800 g görögdinnye felkockázva,
- 6 evőkanál porcukor,
- 1 evőkanál citromlé
- 2 x 20 g zselatinpor,
- 1,5 dl víz,
- 50 g olvasztott étcsokoládé
Elkészítés:
- A zöld réteghez az avokádók belsejét kivájjuk, és összeturmixoljuk. Kevés vizet adunk hozzá, hogy krémes, habos legyen.
- A fehér réteghez a tejet a vaníliaőrleménnyel felmelegítjük. A fehércsokoládét mikrosütőben, vagy gőz felett megolvasztjuk, és a meleg vaníliás tejben addig keverjük, míg teljesen egyneművé válik a keverék.
- A piros réteghez a dinnyét összeturmixoljuk a porcukorral és a citromlével.
- A zselatinport felöntjük a vízzel, és hagyjuk megduzzadni, majd alacsony lángon folyóssá melegítjük, de nem szabad forralni.
- A zöld krémhez 10 teáskanálnyit, a fehérhez adunk, a többit pedig a dinnyés masszához keverjük.
- A zöld krémet elosztjuk 4 öblös pohárban, és hűtőbe tesszük.
- Ha már megdermedt az avokádós krém, a fehér masszát adagoló, vagy tölcsér segítségével eloszlatjuk rajta. Az étcsokit megolvasztjuk (nutella állagú kell legyen), és egy pici habzsákból a pohár falára dinnyemagokat rajzolunk belőle. A poharakat ismét visszatesszük a hűtőbe 10 percre, míg a fehér réteg is megszilárdul.
/Megjelent a Vidék Íze magazinban
fotó: Nagy András Péter/
Megosztás: