Görögdinnye desszert

fotó: Nagy András Péter.

Pohárkrémek | Könnyű

Előkészítési idő: 30 perc

Eszközök

  • 3-4 közepes tál,
  • 2-3 kisebb tálka,
  • botmixer,
  • kis nyeles lábaska/gyorsforraló,
  • éles kés, kanál,
  • 4 szép üveg pohár,
  • pici habzsák,
  • adagoló/tölcsér

 

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

A zöld réteghez:

  • 3 érett avokádó,
  • egy nagy marék mentalevél,
  • 3 evőkanál porcukor,
  • 2 evőkanál citromlé,
  • kevés víz

A fehér réteghez:

  • 2 dl tej,
  • 100 g fehér csokoládé apróra vágva,
  • 1 kávéskanál vanília őrlemény

A piros réteghez:

  • 800 g görögdinnye felkockázva,
  • 6 evőkanál porcukor,
  • 1 evőkanál citromlé

Valamint:

  • 2 x 20 g zselatinpor,
  • 1,5 dl víz,
  • 50 g olvasztott étcsokoládé

Elkészítés:

  1. A zöld réteghez az avokádók belsejét kivájjuk, és összeturmixoljuk. Kevés vizet adunk hozzá, hogy krémes, habos legyen.
  2. A fehér réteghez a tejet a vaníliaőrleménnyel felmelegítjük. A fehércsokoládét mikrosütőben, vagy gőz felett megolvasztjuk, és a meleg vaníliás tejben addig keverjük, míg teljesen egyneművé válik a keverék.
  3. A piros réteghez a dinnyét összeturmixoljuk a porcukorral és a citromlével.
  4. A zselatinport felöntjük a vízzel, és hagyjuk megduzzadni, majd alacsony lángon folyóssá melegítjük, de nem szabad forralni.
  5. A zöld krémhez 10 teáskanálnyit, a fehérhez adunk, a többit pedig a dinnyés masszához keverjük.
  6. A zöld krémet elosztjuk 4 öblös pohárban, és hűtőbe tesszük.
  7. Ha már megdermedt az avokádós krém, a fehér masszát adagoló, vagy tölcsér segítségével eloszlatjuk rajta. Az étcsokit megolvasztjuk (nutella állagú kell legyen), és egy pici habzsákból a pohár falára dinnyemagokat rajzolunk belőle. A poharakat ismét visszatesszük a hűtőbe 10 percre, míg a fehér réteg is megszilárdul.

 

Forrás: Vidék íze, fotó: Nagy András Péter.