Gyors meggytorta

Grillben készült | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc

Eszközök

  • két nagy keverőtál,
  • kézi robotgép habverőfejjel,
  • kézi habverő,
  • szilikon spatula,
  • 4 db 150 ml-es torta formácska,
  • szilikonos sütőpapír,

 

Hozzávalók:

  • 150 g meggybefőtt,
  • 60 g étcsoki chips,
  • 2 tojás,
  • 125 ml író,
  • 40 g vaníliás cukor,
  • 75 g finomliszt,
  • 1 csipet só,
  • 20 g vaj a kenéshez

A tálaláshoz:

  • 10 g porcukor

Elkészítés:

  1. A grillt indirekt sütésre rendezzük be és 180-200 fokra melegítjük fel.
  2. A meggybefőttet lecsepegtetjük. A csokit – ha nem chipset használunk – apróra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A tojássárgáját, az írót, a vaníliás cukrot és a lisztet, egy csipet sóval sima tésztává keverjük.
  4. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan a masszához forgatjuk.
  5. 4 db (kb 150 ml-es) formát kikenünk vajjal és kibélelünk sütőpapírral.
  6. Kirakjuk a meggyszemekkel és a csoki darabokkal, majd ráöntjük a tészta masszát.
  7. A formákat az indirekt sütőbe tesszük, és a tortákat 20-25 perc alatt megsütjük.
  8. Vegyük ki a formákat a sütőből és porcukorral meghintve tálaljuk.
  9. Egy nagy formában is elkészíthetjük.
  10. Tálaláskor adhatunk hozzá vaníliafagyit, vagy tejszínhabot is.
  11. Ha a formákat sütőpapírral béleltük, akkor közvetlenül azzal is tálalható.

Jó étvágyat! Brutál finom!