Grillben készült | Könnyű
Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
- két nagy keverőtál,
- kézi robotgép habverőfejjel,
- kézi habverő,
- szilikon spatula,
- 4 db 150 ml-es torta formácska,
- szilikonos sütőpapír,
Hozzávalók:
- 150 g meggybefőtt,
- 60 g étcsoki chips,
- 2 tojás,
- 125 ml író,
- 40 g vaníliás cukor,
- 75 g finomliszt,
- 1 csipet só,
- 20 g vaj a kenéshez
- 10 g porcukor
Elkészítés:
- A grillt indirekt sütésre rendezzük be és 180-200 fokra melegítjük fel.
- A meggybefőttet lecsepegtetjük. A csokit – ha nem chipset használunk – apróra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojássárgáját, az írót, a vaníliás cukrot és a lisztet, egy csipet sóval sima tésztává keverjük.
- A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan a masszához forgatjuk.
- 4 db (kb 150 ml-es) formát kikenünk vajjal és kibélelünk sütőpapírral.
- Kirakjuk a meggyszemekkel és a csoki darabokkal, majd ráöntjük a tészta masszát.
- A formákat az indirekt sütőbe tesszük, és a tortákat 20-25 perc alatt megsütjük.
- Vegyük ki a formákat a sütőből és porcukorral meghintve tálaljuk.
- Egy nagy formában is elkészíthetjük.
- Tálaláskor adhatunk hozzá vaníliafagyit, vagy tejszínhabot is.
- Ha a formákat sütőpapírral béleltük, akkor közvetlenül azzal is tálalható.
Jó étvágyat! Brutál finom!
Megosztás: