Habkarika

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: egyszerű | Ár: olcsó | Elkészítési idő: 115 perc | 4 adag

Hozzávalók:

  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • pár csepp citromlé
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

A habkarika nemcsak egyszerűen elkészíthető édesség, de kitűnő karácsonyfadísz is lehet. Ha nem szeretnéd a fára akasztani, teheted az asztalra, a polcra, hiszen sokáig eláll és szép marad, már ha marad belőle és nem kapkodják el a gyerekek. Íme a habkarika receptje.

Elkészítés:

  1. A fehérjéket robotgéppel habosítani kezdjük, majd kanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot és a citromlét, közben folyamatosan verjük. Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg szinte vágható lesz a hab. Legvégül belekeverjük a keményítőt.
  2. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és a szilikonos sütőpapírral fedett tepsikbe kis koszorúkat nyomunk úgy, hogy a kis csúcsok minél közelebb legyenek egymáshoz.
  3. 100 fokra előmelegített sütőben szárítjuk 1,5 órán át, majd szalagot fűzünk a koszorúkba, és a fára akasztjuk őket.

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/habkarika-egyszeruen

Megosztás: