Habkarika

Ünnepi sütik | Könnyű

Előkészítési idő: 25 perc | Elkészítési idő: 90 perc

Gluténmentes. Laktózmentes

Eszközök

  • konyhai robotgép,
  • szűrő,
  • habzsák,
  • csillag csővég,
  • szilikonos sütőpapír,
  • tepsi

Hozzávalók 8 db 7 cm átmérőjűhöz:

  • 2 tojásfehérje,
  • 150 g porcukor,
  • pár csepp citromlé
  • 1 evőkanál étkezési keményítő.

Elkészítés:

  1. A fehérjéket robotgéppel habosítani kezdjük, majd kanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot, közben folyamatosan verjük. Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg szinte vágható lesz a hab. Legvégül belekeverjük a keményítőt.
  2. Csillagcsöves habzsákba töltjük és a szilikonos sütőpapírral fedett tepsikbe kis koszorúkat nyomunk úgy, hogy a kis csúcsok minél közelebb legyenek egymáshoz.
  3. 100 fokra előmelegített sütőben szárítjuk 1,5 órát, majd szalagot fűzünk a koszorúkba és a fára akasztjuk őket.