Előkészítési idő: 25 perc | Elkészítési idő: 90 perc
Gluténmentes. Laktózmentes
Eszközök
konyhai robotgép,
szűrő,
habzsák,
csillag csővég,
szilikonos sütőpapír,
tepsi
Hozzávalók 8 db 7 cm átmérőjűhöz:
2 tojásfehérje,
150 g porcukor,
pár csepp citromlé
1 evőkanál étkezési keményítő.
Elkészítés:
A fehérjéket robotgéppel habosítani kezdjük, majd kanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot, közben folyamatosan verjük. Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg szinte vágható lesz a hab. Legvégül belekeverjük a keményítőt.
Csillagcsöves habzsákba töltjük és a szilikonos sütőpapírral fedett tepsikbe kis koszorúkat nyomunk úgy, hogy a kis csúcsok minél közelebb legyenek egymáshoz.
100 fokra előmelegített sütőben szárítjuk 1,5 órát, majd szalagot fűzünk a koszorúkba és a fára akasztjuk őket.